Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

“Via mijn recruiter kreeg ik mijn ambities scherper”

Eric over zijn werving- en selectieproces als product engineer bij Wassenburg Medical.

Persoonlijke aanpak

Tijdens de Bedrijvendagen op de Universiteit Twente kwam Eric in contact met AKOS. “Een studievriendin werkte al via AKOS en ik was benieuwd wat de recruiters voor mij konden betekenen.” Eric was in gesprek met een aantal bureaus, maar koos naarmate zijn masteropleiding Systems and Control vorderde bewust voor AKOS: “Met name de snelheid van het recruitmentproces en de persoonlijke aanpak sprongen eruit. Ook werd ik op een prettige manier uitgedaagd om mijn wensen en ambities goed op een rij te krijgen. De recruiter luisterde, adviseerde en droeg een aantal verschillende bedrijven voor zodat ik mijn beeld nog scherper kon vormen.”

Gaandeweg werd duidelijk dat Eric het best zou matchen met een medisch georiënteerde werkomgeving, waarin hij veel vrijheid zou hebben om alle disciplines van zijn opleiding toe te passen. “Tijdens mijn masteropleiding heb ik een aantal opdrachten in het medische vakgebied uitgevoerd. Daar ligt veel uitdaging vanwege de strikte regelgeving en omdat een apparaat vaak voor één bepaald specialistisch doel wordt toegepast. Om de diepte in te duiken en op een creatieve manier oplossingen te bedenken, dáár ligt mijn passie.”

Vrijheid

Via AKOS werd Eric voorgesteld bij Wassenburg Medical, ontwikkelaar en producent van desinfectie- en droogmachines voor endoscopen. Na een prettig gesprek werd Eric op deta-vast basis aangenomen als Product Engineer R&D. “Naast een goede sfeer biedt Wassenburg mij de ruimte en diversiteit die ik zocht. Ik werk in het R&D team aan elektrische en mechanische aanpassingen die noodzakelijk zijn vanwege normwijzigingen en vanwege de ambitie om wensen en vragen vanuit de markt te realiseren. Dagelijks ben ik bezig met algemene engineering, programmering en mechatronische en elektrische vraagstukken, precies zoals ik voor ogen had.”

En de toekomst? “Eerst wil ik mijn kennis en vaardigheden verder uitbouwen. Voor de lange termijn lijkt het me een grote uitdaging om een machine vanaf nul te ontwerpen en bouwen, het liefst in dit bijzondere vakgebied.”