Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

"Het persoonlijke contact geeft de doorslag"

Edwin over zijn werving- en selectieproces als process engineer bij Vredestein.

Werken met plezier

Een bewuste keus: na zijn hbo-opleiding Werktuigbouwkunde besloot Edwin zijn bedrijfskundige kennis uit te breiden via de opleiding Technology Management aan de Rijksuniversiteit Groningen. “Ik kom uit een ondernemersgezin en heb ervaren dat - als je veel tijd aan je werk besteedt - je een vak moet kiezen waar je hart ligt. Voor mij persoonlijk was dat de combinatie van techniek en bedrijfskunde,” aldus Edwin. Na zijn afstuderen werkte Edwin ruim twee jaar als Manufacturing Engineer bij een relatief klein productiebedrijf. Vanwege de bedrijfsomvang en een aantal reorganisaties bleken de doorgroeimogelijkheden beperkt en ging hij op zoek naar een functie met meer perspectief.

Edwin kwam via een aantal online vacatures in contact met AKOS en werd binnen een paar weken voorgesteld bij Vredestein, internationaal ontwikkelaar en producent van hoogwaardige banden, voor de functie van Process Engineer. “Zowel Vredestein als AKOS waren – ondanks de zomerstop - zeer flexibel in het plannen van de sollicitatiegesprekken. Dit stond mij erg aan.” Competenties en een ‘positief onderbuikgevoel’ gaven wederzijds de doorslag: “Natuurlijk is kennis en kunde van belang. Bij Vredestein solliciteer je echter niet naar een functie, maar naar een loopbaan. Dan wegen competenties als beïnvloeding en projectleiderschap veel zwaarder mee.”

Oneindig proces

Edwin werkt op de afdeling productindustrialisatie, de schakel tussen R&D en Productie. Inmiddels is hij doorgegroeid tot manager van een team met 14 Process Engineers. “Aan mij de uitdaging om prioriteiten te stellen en balans te houden tussen structurele verbetering en de nodige adhoc onderwerpen. We werken aan een oneindig proces: als team wil je het altijd beter doen terwijl de randvoorwaarden en input constant veranderen,” vertelt Edwin.

Via AKOS heeft Edwin zelf ook een aantal nieuwe collega’s aangenomen: “Ik merk dat het persoonlijke contact, de flexibiliteit en het inschattingsvermogen van de recruiter de doorslag geven. Door een goede voorselectie verloopt het proces heel efficiënt en is er grotere kans van slagen.”

Benieuwd wat AKOS voor jouw carrière kan betekenen? Informeer bij
Niek VerwigConsultant