Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

“Vlot en prettig selectieproces via AKOS”

Bart over zijn werving- en selectieproces als product engineer bij Remeha.

Eerste baan op het goede niveau

Bart was nog bezig met afstuderen aan de Universiteit Twente (UT) toen hij op zoek ging naar een baan. Een combinatie van techniek, ontwerpen, produceren op locatie én een grote doelgroep, daar lag zijn voorkeur. Bart: “Ik vind het leuk om producten te ontwerpen waarbij ik een duidelijk beeld heb wat de eindgebruiker er aan heeft.”

Bart was zelf bezig met een aantal vacatures toen hij in contact kwam met AKOS Recruitment. Op basis van zijn voorkeuren en ambities attendeerde AKOS Bart op een vacature bij BDR Thermea, internationaal ontwikkelaar en producent van cv-ketels en moederbedrijf van o.a. Remeha. “Wat mij hierbij aansprak, was dat de functie Product Engineer analytisch en op het goede niveau was.” Ook het gevoel dat BDR Thermea als werkgever zou passen woog zwaar mee. “De aanpakcultuur, afwisseling en de vrijheid van eigen invulling.”

Wat was de meerwaarde van AKOS? “De recruiter gaf mij goede inhoudelijke informatie over de functie-inhoud en het bedrijf. Bovendien verliep het selectieproces vlot en prettig. Vanwege mijn positieve ervaring heb ik een studiegenoot getipt, die nu ook via AKOS Recruitment bij BDR Thermea werkt.”

Analyses door AKOS

Bart werkt op de Product Support afdeling waar wijzigingen worden doorgevoerd aan de ketels die reeds in productie zijn. In korte tijd is Bart doorgegroeid naar de functie Lead Product Engineer en is hij onder andere voorzitter van een multidisciplinair team dat kwaliteitsissues oplost.

In deze rol heeft Bart nog steeds contact met AKOS. “We schakelen AKOS Analyses & Simulations (A&S) in voor complexe analyses en berekeningen. Waar de grenzen in zicht komen op het gebied van CAD en de interne capaciteit, gaat AKOS A&S verder. Zo hebben we onder meer voor een condensbak en een rookgaspijp analyses laten uitvoeren om onze eigen theorie te toetsen. Ik heb ervaren dat de berekeningen en analyses van A&S een goed verlengstuk zijn van de kennis en ervaring in eigen huis.”

Benieuwd wat AKOS voor jouw carrière kan betekenen? Informeer bij:
Niek VerwigConsultant