Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development 
Image

Thermische ontwerpstudie van een bitumentank

Een van onze Franse opdrachtgevers is een wereldwijd toonaangevend bedrijf in waterdichtingsoplossingen. Altijd gericht op duurzame, innovatieve en betrouwbare oplossingen, produceren ze materialen die voldoen aan de behoeften van de waterdichtingsprofessionals.

Een van deze materialen is bitumen, dat wordt gebruikt bij de fabricage van dakafdichtingsmembraan. Voordat het bitumen op transport gaat wordt het opgeslagen en verwarmd in grote geïsoleerde bitumentanks waarbij gebruik wordt gemaakt van verwarmingsspiralen.

Het primaire doel van de klant was om de kosten van de verwarmingsspiralen te reduceren, omdat deze een belangrijk deel uitmaken van de totale kosten van de bitumentank. Als eerste stap in dit project heeft AKOS het thermisch ontwerp van een bestaande bitumentank geevalueerd door de stroming hierin te simuleren.

Op basis van deze evaluatie, werden ontwerpaanbevelingen gedaan voor toekomstige bitumentanks.De rechter afbeelding toont de resulterende temperatuurcontouren en stroomlijnen van een bitumentank in verwarmingsbedrijf. Slechts een ‘taartpunt’ gedeelte van de totale geometrie wordt gemodelleerd en gebruik wordt gemaakt van poreuze blokken om de benodigde simulatieduur te verkorten.

Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects