Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development 
Image

Stromingssimulatie gasdispersie in gasgeneratorruimte

Een van onze klanten ontwikkelde een binnenvaarttanker voor het vervoer van LNG en stookolie. De aandrijving is elektrisch / mechanisch door drie generatoren en drie boegschroeven.

Een concept-ontwerp werd beoordeeld om duidelijk te krijgen of het voldeed aan de ATEX eisen. ATEX-regelgeving vereist voldoende ventilatie in de gasgeneratorenruimte om te grote risico’s te voorkomen met een potentieel explosief mengsel, in dit geval een mengsel van methaangas en lucht.

AKOS heeft een stromingsanalyse uitgevoerd die wordt gebruikt als basis voor verdere optimalisatie van de generatorenruimte en het ventilatiesysteem. Er wordt gecontroleerd of gebieden waar de gasconcentratie boven 50% van de onderste explosiegrens (LEL) ligt, niet te groot zijn of in contact komen met mogelijke ontstekingsbronnen. Simulaties tonen ook aan dat voldoende koeling van de gasgeneratoren wordt gewaarborgd.

Onderstaande figuur toont het resultaat van een stromingssimulatie. Delen van het gesimuleerde domein zijn gemodelleerd door poreuze blokken om de benodigde simulatieduur te verkorten. Het grijze oppervlak is het resulterende isosurface waarop de methaan-massafractie ligt op 50% van de onderste explosiegrens.

Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects