Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Analyse stabiliteit opslagtanks bulkcarrier

Onze klant ontwikkelt en vervaardigt modulaire systemen voor vloeibaar bulktransport per zeeschip. De hiervoor speciaal ontworpen opslagtanks worden met een volledig thermisch geconditioneerd systeem op 25.000 tons zeeschepen ge├»nstalleerd. 

Door AKOS werden FEM analyses uitgevoerd met het programma Pro/Mechanica voor de plaatsing van deze opslagtanks op een dergelijk zeeschip. Het gaat hierbij om verschillende types tanks, welke in combinatie met een sectie van het schip gemodelleerd worden.

Elke tank wordt geplaatst op een support frame. Tevens is een frame aan de bovenzijde van elke tank geplaatst. Alle frames worden door ondervulling met hout in het ruim naar de scheepswand afgesteund, dit zowel in verticale als in zijdelingse richting.

Doel van de analyses was, om de support frames en de tanks te beoordelen op spanning en vervormingen welke optreden tijdens zeetransport. In de analyses werd rekening gehouden met de diverse roll en pitch versnellingen van het schip. De houten vullingen werden gemodelleerd met contact elementen.

Van de analyses werden gedetailleerde rapporten vervaardigd welke ter beoordeling werden voorgelegd aan de keuringsinstantie DNV.

Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects