Nieuws Archieven - AKOS Industrial Development Partner Fri, 05 Apr 2024 11:49:21 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.4.4 https://www.akos.nl/wp-content/uploads/2017/05/akos-favicon.png Nieuws Archieven - AKOS 32 32 Ingenieursbureau AKOS viert 55-jarig jubileum! https://www.akos.nl/ingenieursbureau-akos-viert-55-jarig-jubileum Fri, 05 Apr 2024 11:08:45 +0000 https://www.akos.nl/?p=6670 Op 1 april 2024 bestaat ingenieursbureau AKOS 55 jaar! Sinds de oprichting in 1969 heeft AKOS (Advies en KOnstructiebureau Schippers) een reputatie opgebouwd als toonaangevend... Lees verder

Het bericht Ingenieursbureau AKOS viert 55-jarig jubileum! verscheen eerst op AKOS.

]]>
Op 1 april 2024 bestaat ingenieursbureau AKOS 55 jaar! Sinds de oprichting in 1969 heeft AKOS (Advies en KOnstructiebureau Schippers) een reputatie opgebouwd als toonaangevend Industrial Development Partner in de engineering- en projectmanagement sector. Wij danken al onze relaties voor hun vertrouwen, toewijding en bijdragen en gaan graag samen de toekomst verder tegemoet.

Medewerkers, opdrachtgevers en partners bedankt!

Gedurende de afgelopen 55 jaar hebben we als ingenieursbureau doorlopend expertise en capaciteit geleverd aan opdrachtgevers in diverse sectoren. Variërend van automotive, food, machinebouw en meer. En van analyse tot en met de volledige oplossing.

Sinds de bedrijfsovername door werknemers Reinier Jansen en Ferry Boers is AKOS klaar om zich nóg verder te professionaliseren in de industrie. Met een scherp oog voor kwaliteit, betrokkenheid en innovatie streven zij ernaar om de geleverde diensten verder uit te zetten.

“We zijn dankbaar voor de afgelopen jaren van groei en kijken uit naar het volgende hoofdstuk vanuit onze nieuwe locatie in Apeldoorn”, aldus Reinier. “Dit jubileum is een bewijs van de toewijding en vastberadenheid van ons team, evenals het vertrouwen en de steun van onze gewaardeerde klanten en partners.”

Betrokkenheid, Kennis & Sport

Naast het voortzetten van de AKOS-missie, hebben de nieuwe eigenaren plannen om AKOS een sportievere uitstraling te geven en kennisdeling te bevorderen. Dit zal onder meer resulteren in evenementen, zoals de Motor- en Wielertour ‘Dwars door AKOS’, waarin medewerkers en belanghebbenden de kans krijgen om hun passie voor sport te delen. Daarnaast worden cursussen & trainingen, kennissessies en problem solver borrels georganiseerd om de banden binnen het bedrijf te versterken en expertise te delen.

Wie jarig is trakteert

We zijn trots op het AKOS engineering- en projectmanagement team. Om het 55-jarig bestaan te vieren hebben we lokale bakkerijen ingeschakeld om onze medewerkers te verrassen. En met succes! Verspreid over heel Nederland zijn de taarten met enthousiasme in ontvangst genomen.

Als advies- en ingenieursbureau zijn we – uiteraard – dol op analyses en cijfers. Dus enkele statistieken op een rij:

  • 89 medewerkers zijn blij verrast.
  • 48 lokale bakkers zijn gesteund.
  • 50 jubileumtaarten zijn met liefde gemaakt.
  • 49 opdrachtgevers kunnen meegenieten van het lekkers.
  • De taarten zijn verdeeld in maar liefst 44 locaties!

En als kers op de taart wordt het 55-jarig jubileum, tezamen met de recente verhuizing van het hoofdkantoor naar Apeldoorn, eind juni gevierd met een Zomerfeest. Het evenement biedt medewerkers de gelegenheid om herinneringen op te halen, gezellig bij te kletsen en vooral te genieten. Op nog vele volgende jaren!

Benieuwd naar de geschiedenis achter AKOS? Klik hier voor een kijkje achter de schermen, waar de reis van het bedrijf wordt verteld. Inclusief hoogte- en dieptepunten.

Het bericht Ingenieursbureau AKOS viert 55-jarig jubileum! verscheen eerst op AKOS.

]]>
Technische Kennissessie Malamute en AKOS https://www.akos.nl/kennissessie-malamute-en-akos Fri, 01 Mar 2024 08:49:31 +0000 https://www.akos.nl/?p=6633 Samenwerking tussen Malamute ‘Fetching Data’ en ingenieursbureau AKOS. 22 Februari 2024 vond de tweede editie van de Technische Kennissessie plaats. Ditmaal met het thema ‘Data... Lees verder

Het bericht Technische Kennissessie Malamute en AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
Samenwerking tussen Malamute ‘Fetching Data’ en ingenieursbureau AKOS.
22 Februari 2024 vond de tweede editie van de Technische Kennissessie plaats. Ditmaal met het thema ‘Data in Productie’ EN in ons gloednieuwe hoofdkantoor in Apeldoorn.

Advies- en ingenieursbureau AKOS

Ferry Boers, directeur van AKOS, trapte de avond af. Hij vertelde meer over het ingenieursbureau en verschillende afgeronde projectreferenties. Waaronder het Engineering to Order traject bij Ventilex, product- en procesverbetering bij De Marne’s Mosterd en het optimaliseren van de extruders door middel van data engineering bij Bykcera.

“Als ingenieursbureau zijn we sterk in Development & Engineering en Projectmanagement” vertelt Ferry. “Zo zijn we onder andere actief in de sectoren Food, Product Development, Machinebouw en Automotive om uiteenlopende technische vraagstukken op te pakken. Overal waar een stuk techniek zit, voelen we ons thuis.”

Lees hier meer over de diensten van AKOS.

Malamute ‘Fetching Data’

Bedrijven worden geconfronteerd met grote hoeveelheden data. Het is dan ook niet vreemd dat ze worstelen om alle beschikbare data te verzamelen, te verwerken en te automatiseren.

Met meer dan 20 jaar ervaring in de Maintenance en Reliability Engineering weet gastspreker Daniël Hulshof als geen ander hoe je bottlenecks blootlegt en wegneemt binnen de proces- en productie industrie. Als mede-eigenaar van Malamute ondersteunt Daniël bedrijven bij de transitie naar een datagedreven cultuur.

“Een datacultuur helpt jouw bedrijf om sneller beslissingen te nemen en te testen of deze beslissingen ook juist waren. Hierdoor zet je de resources van je bedrijf zo effectief mogelijk in. Weg met het onderbuikgevoel!” licht Daniël toe.

Datagedreven beslissingen

Beslissen op basis van feiten, dat is wat je wilt als bedrijf. “Een organisatie waarin datastromen op elkaar zijn afgestemd, met korte lijnen en heldere communicatie. Hierdoor kan je als organisatie snel schakelen om zowel de interne middelen als de externe kansen te maximaliseren” – Malamute.

Maar waar moet je beginnen?

Daniël nam ons mee:

  1. Welke industriële revoluties kennen we? En waar staan de meeste bedrijven nu écht?
  2. Wat is het verschil tussen data geïnformeerd werken en data gestuurd werken?
  3. Wat verstaan we onder data gedreven werken? En welke voordelen brengt het?
  4. Hoe komen we tot data gedreven werken?

Meer weten over de mogelijkheden van datagedreven werken? Neem een kijkje op de website van Malamute en kom in contact met Daniël.

Technische Kennissessie

Deelnemen aan de volgende Technische Kennissessie? Dat kan! Ga verder naar de Kennissessie webpagina voor meer informatie. Het programma bestaat onder meer uit presentaties en mogelijk interactieve sessies.

Het bericht Technische Kennissessie Malamute en AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
Verhuisbericht: AKOS Hoofdkantoor weer in Apeldoorn https://www.akos.nl/verhuisbericht-akos-hoofdkantoor-apeldoorn Mon, 05 Feb 2024 10:06:43 +0000 https://www.akos.nl/?p=6579 Het AKOS hoofdkantoor gaat verhuizen! We keren terug naar Apeldoorn, “de stad waar het allemaal begon. Terug naar onze roots!” vertellen eigenaren Ferry Boers en... Lees verder

Het bericht Verhuisbericht: AKOS Hoofdkantoor weer in Apeldoorn verscheen eerst op AKOS.

]]>
Het AKOS hoofdkantoor gaat verhuizen! We keren terug naar Apeldoorn, “de stad waar het allemaal begon. Terug naar onze roots!” vertellen eigenaren Ferry Boers en Reinier Jansen. Vanaf 1 februari 2024 verwelkomen we medewerkers en bezoekers op het nieuwe kantooradres: Jean Monnetpark 41 te Apeldoorn. Een nieuwe fase waarin we onze identiteit versterken en de weg vrijmaken voor verdere groei.

Wat wordt het nieuwe adres?

Van de Oudhuizerstraat 31 te Klarenbeek verhuist het AKOS hoofdkantoor naar het Jean Monnetpark 41 te Apeldoorn. Het recent gerenoveerde kantoorpand bevindt zich op een klein bedrijvenpark.

Reinier en Ferry delen hun enthousiasme: “We kijken er enorm naar uit om verder te bouwen aan het sterke merk dat AKOS is geworden in de afgelopen 55 jaar. Het vormt voor ons de ideale plek om onze focus naar kwaliteit en ontwikkeling voort te zetten en nieuwe successen te behalen. Een kantoor waarin we onze eigen identiteit kunnen uitdragen én kunnen delen met (potentiële) medewerkers en klanten.”

Binnen ruikt het fris en nieuw. De bureaus en stoelen zijn net uit de verpakking gehaald, de kamerplanten zijn besteld en het tostiapparaat, de airfryer én de (ijs)koffiemachine staan al klaar. Ook zijn de eerste evenementen al gepland, namelijk de Problem Solver Borrel en de Technische Kennissessie. Het is voor ons duidelijk, ons nieuwe plekje gaat veel plezier geven.

Het gehele AKOS team bedankt de betrokken partijen, waaronder de installateur, het ICT-team, de architecten en alle medewerkers die hebben bijgedragen aan een vlotte verhuizing.

Bereikbaarheid en parkeervoorzieningen

Medewerkers en bezoekers kunnen hun auto’s parkeren op AKOS gemarkeerde parkeerplekken, direct gelegen voor het nieuwe kantoorpand. Voor extra parkeergelegenheid is het terrein voorzien van aanvullende parkeerplekken.

Een extra pluspunt van de nieuwe locatie is de bereikbaarheid voor OV-gebruikers. Gelegen naast het spoor kunnen medewerkers en bezoekers die met het openbaar vervoer reizen de bushalte “Apeldoorn, Jean Monnetpark” nemen voor een vlotte aankomst bij het nieuwe AKOS hoofdkantoor.

Waarom gaat AKOS verhuizen?

Na drie jaar in het moderne, gehuurde kantoor te Klarenbeek, kijken we uit naar de herpositionering van een eigen kantoorpand. “Hoewel het Mr.Green concept de frisse werkomgeving, flexibiliteit en service biedt die we voor ogen hebben, is toch besloten om een eigen kantoor in Apeldoorn te betrekken,” vertelt Ferry. “Het belangrijkste motief achter deze stap is de behoefte aan een eigen identiteit.”

Het nieuwe kantoorpand sluit beter aan bij het creëren van herkenbaarheid voor potentiële medewerkers en klanten én draagt bij aan de groeiplannen van AKOS. Ook hebben we weer volop de mogelijkheid om eigen evenementen te organiseren. Denk aan Dwars door AKOS, Seizoenbijeenkomsten en Problem Solver Borrels.

Kortom, de verhuizing naar het nieuwe kantoorpand in Apeldoorn markeert een positieve stap voor AKOS. We gaan een mooie toekomst tegemoet!

Benieuwd naar het nieuwe kantoor? Je bent van harte welkom aan de Jean Monnetpark 41 in Apeldoorn. Bel voor een afspraak naar +31 (0)55 5 412 412 of stuur een mail naar info@akos.nl.

Het bericht Verhuisbericht: AKOS Hoofdkantoor weer in Apeldoorn verscheen eerst op AKOS.

]]>
Splitsing activiteiten ingenieursbureau AKOS en T-Level https://www.akos.nl/splitsing-activiteiten-ingenieursbureau-akos-en-t-level Sun, 01 Jan 2023 08:42:07 +0000 https://www.akos.nl/?p=5959 Met ingang van dit jaar heeft advies- en ingenieursbureau AKOS zijn activiteiten gesplitst. Het ingenieursbureau behoudt de naam AKOS B.V. met de diensten Engineering &... Lees verder

Het bericht Splitsing activiteiten ingenieursbureau AKOS en T-Level verscheen eerst op AKOS.

]]>
Met ingang van dit jaar heeft advies- en ingenieursbureau AKOS zijn activiteiten gesplitst. Het ingenieursbureau behoudt de naam AKOS B.V. met de diensten Engineering & Development, Projectsupport, Projectmanagement en Interim-Management. De recruitmentservice van AKOS gaat zelfstandig verder onder T-Level B.V.

Naast de splitsing en de vernieuwde naam voor de recruitmentdienstverlening, brengt deze nieuwe weg ook een verandering in de aandeelhouders en directie met zich mee. MT-leden Ferry Boers en Reinier Jansen nemen samen de aandelen en directie van advies- en ingenieursbureau AKOS van Ben van Vuuren over. Ben van Vuuren gaat verder als directeur/eigenaar van T-Level.

Focus op groei

“Na jarenlang onder één en dezelfde naam werd het tijd om een nieuwe weg in te slaan,” vertelt Ferry Boers. “Met deze nieuwe organisatie structuur blijft de jarenlange samenwerking behouden, maar kunnen zowel AKOS als T-Level zich optimaal richten op hun groei ambities.”

“Opererend onder één vlag hebben we met de recruitmenttak jarenlang de focus gelegd op functies in mechanical engineering en projectmanagement,” legt Ben van Vuuren uit. “We gingen met onze recruitmentactiviteiten echter steeds meer technische professionals bemiddelen over een veel breder spectrum dan die van het ingenieursbureau. Dit gaf voor mij de doorslag om het recruitment- en detacheringsbureau onder een zelfstandig label verder te ontwikkelen.”

Verandering in een vertrouwde omgeving

Waar deze splitsing een hele verandering lijkt, blijft ook veel bij het oude. Beide organisaties blijven gevestigd op dezelfde kantoorlocaties. “Het hoofdkantoor in Klarenbeek en de kantoren in Heerenveen, Zwolle en Enschede zullen zowel door AKOS als T-Level worden gebruikt,” licht Reinier Jansen toe. “De hele organisatie heeft hier de afgelopen jaren prettig samengewerkt en we zagen geen reden om hier verandering in aan te brengen. Juist door gebruik te maken van dezelfde kantoren zal de samenwerking tussen de twee organisaties onveranderd blijven.”

Over Advies- en Ingenieursbureau AKOS

AKOS is een advies- en ingenieursbureau gericht op het ontwikkelen van de industrie. Hierbij wordt er vanuit verschillende diensten expertise en oplossingen geleverd. Vanuit Development & Engineering werken engineers met een frisse blik aan nieuwe oplossingen voor uiteenlopende technische uitdagingen. Andere zaken waar AKOS bij kan helpen zijn Projectsupport, Projectmanagement, Procesoptimalisatie en Interim-Management.

Over T-Level

T-Level is een gespecialiseerd recruitment- & detacheringsbureau voor hbo- en wo-opgeleide technische professionals voor de proces- en maakindustrie. Binnen deze dienstverlening ligt de focus op het bieden van toegevoegde waarde aan de technische professional die een eerste of volgende carrièrestap wil zetten.

Het bericht Splitsing activiteiten ingenieursbureau AKOS en T-Level verscheen eerst op AKOS.

]]>
Dwars door AKOS: sportiviteit & avontuur https://www.akos.nl/dwars-door-akos-2023 Thu, 29 Jun 2023 08:58:50 +0000 https://www.akos.nl/?p=6148 Onlangs heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau AKOS met veel succes de tweede editie van het event ‘Dwars door AKOS’ georganiseerd. De dag was gevuld met actie en... Lees verder

Het bericht Dwars door AKOS: sportiviteit & avontuur verscheen eerst op AKOS.

]]>
Onlangs heeft werktuigbouwkundig ingenieursbureau AKOS met veel succes de tweede editie van het event ‘Dwars door AKOS’ georganiseerd. De dag was gevuld met actie en plezier, waarbij de aanwezigen konden deelnemen aan een motortour van 220 km, wielertour van 70 km of een fietstocht van 30 km. Dit zorgde voor een gevarieerde deelnemersgroep die hun passie voor techniek, motoren of fietsen deelden. 

Motortour

Het evenement vond plaats op de langste dag van het jaar, woensdag 21 juni 2023. De festiviteiten begonnen met een gezamenlijke lunch voor de motorrijders. Daarna begonnen zij aan een motortour van 220 km, die hen langs de dijken van Nederland voerde.

Het was een fantastische gelegenheid om te genieten van het zonnetje, prachtige landschappen en de vrijheid van het motorrijden.

Wielertour en fietstocht

 Ook de fietsers verzamelden zich op het hoofdkantoor van AKOS in Klarenbeek. Zowel fanatieke wielrenners als recreatieve fietsers namen deel aan het evenement.  

De fanatieke wielrenners waren klaar voor de route van 70 km door de Hoge Veluwe. Ze trapten zich een weg door de adembenemende landschappen, uitdagende beklimmingen én genoten van de snelheid op de lange rechte stukken. Met de wind in hun gezicht, terwijl ze hun grenzen verlegden. 

De andere fietsgroep, bestaande uit deelnemers op elektrische fietsen en mountainbikes, maakte een ontspannen rit van 30 km. Genietend van het landschap en de gezelligheid onderweg, raasden ze moeiteloos over de Hoge Veluwe en door de bossen. 

Afsluitende BBQ

Na een dag vol avontuur kwamen alle groepen weer samen op het hoofdkantoor van AKOS, waar ze werden getrakteerd op een heerlijke barbecue. Het moment bood de perfecte gelegenheid voor de deelnemers om verhalen te delen, terwijl ze ontspanden en genoten van lekker eten. 

Met name de fietsers waren trots op hun prestaties en genoten van de voldoening van een succesvolle rit. Met vermoeide benen, maar een glimlach op hun gezicht, werd door menig deelnemer de datum van de volgende editie alvast in de agenda genoteerd. 

Langste dag van het jaar

Omdat het event ook dit jaar weer zo succesvol was, heeft AKOS direct aangekondigd dat de derde editie van Dwars door AKOS zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2024. Uiteraard weer op de langste dag van het jaar. Ben jij erbij?  

Geniet van een avontuurlijke dag vol motor- en fietsplezier tijdens Dwars door AKOS 2024! Wil jij je alvast aanmelden? Of ben je benieuwd naar meer updates over het evenement? Bekijk de event pagina. 

Het bericht Dwars door AKOS: sportiviteit & avontuur verscheen eerst op AKOS.

]]>
Sociale Innovatie Pioniers op bezoek bij AKOS https://www.akos.nl/sociale-innovatie-pioniers-op-bezoek-bij-akos Wed, 31 Aug 2022 12:01:08 +0000 https://www.akos.nl/?p=5800 Voor deze editie van de tour van de Sociale Innovatie Pioniers ontvangt AKOS uiteenlopende ondernemers uit de regio in Klarenbeek. Het initiatief van de provincie... Lees verder

Het bericht Sociale Innovatie Pioniers op bezoek bij AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
Voor deze editie van de tour van de Sociale Innovatie Pioniers ontvangt AKOS uiteenlopende ondernemers uit de regio in Klarenbeek. Het initiatief van de provincie Gelderland richt zich op ondernemers die hun bedrijf op een innovatieve manier leiden. Met behulp van het afleggen van verschillende bedrijfsbezoeken leren de ondernemers van elkaar.

In het programma wordt er afwisselend stil gestaan bij vier speerpunten: vernieuwend leiderschap, platter organiseren, ontwikkeling van medewerkers en slimmer samenwerken. Ben van Vuuren, directeur bij AKOS, gaf tijdens deze bijeenkomst een presentatie over de manier waarop hij binnen AKOS invulling geeft aan Sociale Innovatie. Daarna hield Sam Verwaijen, eigenaar Mr. Green, in het kader van leiderschap een inspireren de presentatie over ‘Modern leiderschap & huisvesting’. De middag werd afgesloten met rondleiding door de Mr. Green kantoorlocatie in Klarenbeek, waar onder andere het hoofdkantoor van AKOS gevestigd is.

AKOS | Industrial Development Partner

AKOS is een advies- en ingenieursbureau gericht op het ontwikkelen van de industrie door het leveren van expertise en oplossingen vanuit verschillende diensten. Vanuit Development & Engineering werken engineers en technisch specialisten al ruim 50 jaar met een frisse blik aan nieuwe oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen binnen de industrie. Andere zaken waar AKOS bij kan helpen zijn Procesoptimalisatie op het vlak van productie-efficiëntie, Projectmanagement voor ondersteuning bij technisch uitdagende projecten.

Twaalf Sociale Innovatie Pioniers

Begin dit jaar werd AKOS tot Sociale Innovatie Pionier benoemt door de Provincie Gelderland. Tijdens deze middag werd Chantal Peters, van schuimrubberproducent EKI, door Peter Kerris (gedeputeerde bij de Provincie Gelderland) benoemt tot Pionier Sociale Innovatie. EKI staat bekend als een van de grootste rubber- en schuimproducenten in Europa. Met deze benoeming bestaat de groep van Sociale Innovatie Pioniers op dit moment uit twaalf leden.

Het bericht Sociale Innovatie Pioniers op bezoek bij AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
AKOS Heerenveen verhuist naar nieuwe kantoor https://www.akos.nl/akos-heerenveen-verhuist-naar-nieuwe-kantoor Mon, 01 Aug 2022 11:06:52 +0000 https://www.akos.nl/?p=5785 Na reeds een aantal jaar neergestreken te zijn in Heerenveen, is deze vestiging van AKOS verhuist naar een nieuw locatie. Vanaf heden is dit kantoor... Lees verder

Het bericht AKOS Heerenveen verhuist naar nieuwe kantoor verscheen eerst op AKOS.

]]>
Na reeds een aantal jaar neergestreken te zijn in Heerenveen, is deze vestiging van AKOS verhuist naar een nieuw locatie. Vanaf heden is dit kantoor te vinden aan de K.R. Poststraat. Een nieuwe en flexibele kantoorlocatie waar de AKOS-collega’s uit het Noorden van Nederland een fijne omgeving hebben om te werken en elkaar te ontmoeten.

Centraal en beter bereikbaar

Jaren en dag was AKOS vertegenwoordigd in Friesland. Vele jaren vanuit Joure, maar in 2019 werd Heerenveen verkozen tot nieuwe locatie voor de vestiging in het Noorden. “Met onze vestiging in Heerenveen zo dicht bij de A32 en de A6 zijn we beter bereikbaar voor onze medewerkers en liggen we centraler ten opzichte van veel klanten in het noorden,” vertelt Ben van Vuuren, eigenaar en directeur van AKOS.

Na een aantal jaar gevestigd te zijn geweest aan de Mercurius is het kantoor van AKOS nu verhuist naar K.R. Poststraat. In afstand liggen de locaties maar twee minuten bij elkaar vandaan, maar de verhuizing was niet zonder reden. “Zoals voor menig andere organisatie heeft de coronapandemie ook bij AKOS nieuw licht geworpen op de manier waarop we samenwerken. Waarbij flexibel en samenwerkingsgericht al jaren onderdeel zijn van de kernwaarden van AKOS, waren deze waarden onvoldoende terug te vinden in de manier waarop we onze kantooromgevingen hadden ingericht. Na de verhuizing van ons hoofdkantoor in 2020, was het nu tijd om dit ook te realiseren in Heerenveen.”

Ontmoeten en flexibel werken

Op onze nieuwe locatie zijn de kantoorruimtes afgestemd op de wens om het kantoor te gebruiken als ontmoetingsplek en flexibel samen te kunnen werken. In de kantoorruimtes zijn de werkplekken ingericht zodat iedere AKOS-medewerker gemakkelijk kan opstarten. Andere faciliteiten van het gebouw worden ook gedeeld met andere organisaties.

“Op ons kantoor in Klarenbeek hebben we de afgelopen twee jaar mogen ervaren dat het prettig is om vaste kantoorruimtes te hebben als basis, maar dat we gemakkelijk andere faciliteiten, zoals overlegruimtes, kunnen delen. Naast dat we zien dat het gebouw als geheel veel efficiënter gebruikt wordt wanneer je dit met meerdere organisaties deelt, zien we ook een bijzondere dynamiek met de andere organisaties die zich gevestigd hebben in het gebouw. Een manier van werken die we nu met de verhuizing in Heerenveen ook kunnen realiseren,” aldus Ben van Vuuren.

Wilt u ons nieuwe kantoor in Heerenveen bekijken? Wij heten u van harte welkom aan de K.R. Poststraat 100-1. Bel voor een afspraak naar +31 (0)55 5 412 412 of stuur een bericht via het contactformulier.

Het bericht AKOS Heerenveen verhuist naar nieuwe kantoor verscheen eerst op AKOS.

]]>
Wielertour Dwars door AKOS https://www.akos.nl/wielertour-dwars-door-akos Thu, 02 Jun 2022 09:07:32 +0000 https://www.akos.nl/?p=5698 Om de zomer in te luiden introduceerde AKOS op 21 juni 2022 een nieuw netwerkevent: de wielertour ‘Dwars Door AKOS’. Gedurende dit evenement genoten de... Lees verder

Het bericht Wielertour Dwars door AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
Om de zomer in te luiden introduceerde AKOS op 21 juni 2022 een nieuw netwerkevent: de wielertour ‘Dwars Door AKOS’. Gedurende dit evenement genoten de deelnemers van een uitgebreide lunch, fietsrit over de Hoge Veluwe én afsluitende borrel. Bekijk de video in de rechterkolom voor een impressie. Fiets jij de volgende editie ook mee? Reserveer woensdag 21 juni 2023 alvast in je agenda en en maak op de langste dag van het jaar een ontspannen en mooie toertocht

Techniek- en fietsliefhebbers

Binnen AKOS bemerken we dat veel collega’s buiten werktijd graag actief sporten. Een grote variatie aan sporten passeren hierbij de revu: boksen, zwemmen, crossfit, padel, tennis, voetbal, fitness en meer. In het verleden hebben collega’s elkaar al veel opgezocht om hun favoriete sport onder de aandacht te brengen of een sportief teamuitje te organiseren. Op 21 juni 2022 zijn we een stapje verder gegaan met onze eigen wielertour Dwars Door AKOS!

Accountmanager Maikel vertelt over dit initiatief: “Als liefhebber van de wielersport en amateurrijder maak ik op 21 juni altijd een wielertocht om te genieten van de langste dag van het jaar. Gezien de vele sportieve activiteiten die ik geregeld met collega’s onderneem had ik al een aantal collega’s meegevraagd. Maar ook buiten mijn collega’s kom ik tijdens mijn werk regelmatig wielerliefhebbers tegen. Zo is het idee ontstaan om het dit jaar te combineren en groter aan te pakken.”

Waar het evenement eerst met oog voor de medewerkers en klanten is ontstaan, is de wielertour door de hoeveelheid positieve reacties al snel uitgegroeid: medewerker, klant, kandidaat, iedereen is welkom! Samen maken we een onvergetelijke dag, waarbij fiets- en techniekliefhebbers elkaar ontmoeten.

Fietsroute Hoge Veluwe

Collega’s hebben de koppen bij elkaar gestoken om de fietsroute voor de wielertour Dwars door AKOS te bepalen. Ze zijn bekend met de omgeving, dus de deelnemers zijn verzekerd van een mooie route over de Hoge Veluwe.

Doordat we de wielertour voor iedere fietser toegankelijk willen maken, zijn er twee verschillende routes uitgezet. Voor de meer ervaren fietser is er is er een route van 70+ km en als alternatief  is er ook een route van 30 km. Zo kan iedereen op een racefiets, stadsfiets, elektrische fiets of dergelijke aansluiten. Het vertrekpunt is het AKOS-hoofdkantoor: Oudhuizerstraat 31, Klarenbeek.

Programma wielertour

De eerste editie van de wielertour Dwars door AKOS is gehouden op dinsdag 21 juni 2022. En met succes! Zo staat de tweede editie al op de planning: woensdag 21 juni 2023. Gedurende deze dag kan je het volgende verwachten:

Vanaf 12:00 uur wordt voor de deelnemers een gratis lunch verzorgd. Om 13:00 uur wordt het evenement officieel geopend en heeft ieder de gelegenheid om zich om te kleden en klaar te maken voor vertrek. Daarna stappen we op de fiets en volgen we een route over de Hoge Veluwe. De verwachting is dat we rond 16:30 uur terug zijn op het AKOS hoofdkantoor in Klarenbeek. Hier sluiten we de middag af met een gezellige borrel.

Wanneer: Woensdag 21 juni 2023
Hoe laat: 12.00 uur tot 18.00 uur
Waar: Oudhuizerstraat 31, Klarenbeek

Wil jij hier ook bij zijn? Je kan je alvast aanmelden via de aanmeldpagina.

Het bericht Wielertour Dwars door AKOS verscheen eerst op AKOS.

]]>
AKOS Benoemt tot Sociale Innovatie Pionier https://www.akos.nl/akos-benoemt-tot-sociale-innovatie-pionier Mon, 04 Apr 2022 10:57:51 +0000 https://www.akos.nl/?p=5488 Op 31 maart 2022 is advies- en ingenieursbureau AKOS benoemt tot Sociale Innovatie Pionier door de Provincie Gelderland. Het certificaat werd door gedeputeerde Peter Kerris... Lees verder

Het bericht AKOS Benoemt tot Sociale Innovatie Pionier verscheen eerst op AKOS.

]]>
Op 31 maart 2022 is advies- en ingenieursbureau AKOS benoemt tot Sociale Innovatie Pionier door de Provincie Gelderland. Het certificaat werd door gedeputeerde Peter Kerris aan Ben van Vuuren overhandigd. Daarmee is AKOS de elfde sociale innovatie pionier in Gelderland.

Sociale innovatie pioniers maken andere bedrijven bewust van de noodzaak om meer te investeren in training, scholing en nieuwe manieren van samenwerken. “Innovatie is mensenwerken. Door slimmer samen te werken en talent beter te benutten halen bedrijven meer uit de mensen en uit de organisatie. De pioniers laten zien dat sociale innovatie loont, voor bedrijf en medewerker,” aldus Peter Kerris.

Focus op ontwikkeling en welbevinden

Aandacht voor de ontwikkeling en het welbevinden van de medewerkers is binnen AKOS een vanzelfsprekendheid. Ben van Vuuren, directeur bij AKOS, legt uit: “De waarden ontwikkeling en samenwerken maken al jaren deel uit van onze vijf kernwaarden. Het is binnen onze organisatie vanzelfsprekend om hier aandacht aan te besteden. Tevreden medewerkers zorgen tenslotte voor tevreden klanten. De tevreden klanten zorgen op hun beurt voor een succesvol AKOS.”

Streven naar nóg beter

Volgens gedeputeerde Kerris laat AKOS zien dat bedrijven die investeren in sociale innovatie succesvoller en vernieuwender zijn. Met meer tevreden medewerkers. Maar hier stopt het wat betreft Ben van Vuuren niet: “Naast dat hier binnen AKOS continu aandacht voor is, zijn we ook van mening dat het nóg beter kan. Iets wat wij ook de komende jaren actief zullen blijven nastreven.”

Innovatie vanuit verschillende diensten

AKOS is een advies- en ingenieursbureau gericht op het ontwikkelen van de industrie door het leveren van expertise en oplossingen vanuit verschillende diensten. Vanuit Development & Engineering werken engineers en projectmanagers met een frisse blik aan nieuwe oplossingen voor uiteenlopende technische uitdagingen. Andere zaken waar AKOS bij kan helpen zijn Detachering & Support voor ondersteuning in engineering en Procesoptimalisatie op het vlak van productie-efficiëntie.

Het bericht AKOS Benoemt tot Sociale Innovatie Pionier verscheen eerst op AKOS.

]]>
AKOS Lid van 3D print platform Binder 3D https://www.akos.nl/akos-lid-van-3d-print-platform-binder-3d Tue, 22 Mar 2022 16:54:09 +0000 https://www.akos.nl/?p=5465 Advies- en ingenieursbureau AKOS is sinds een jaar lid van het 3D print kennisplatform Binder|3D. Hierdoor beschikt AKOS over een nieuwe externe kennispartner waar vragen... Lees verder

Het bericht AKOS Lid van 3D print platform Binder 3D verscheen eerst op AKOS.

]]>
Advies- en ingenieursbureau AKOS is sinds een jaar lid van het 3D print kennisplatform Binder|3D. Hierdoor beschikt AKOS over een nieuwe externe kennispartner waar vragen en ideeën op het gebied van additive manufacturing voorgelegd kunnen worden. Daarnaast is er voor de engineers van AKOS de mogelijkheid om jaarlijks aan te sluiten bij diverse seminars en cursussen, om zo kennis en vaardigheden op het gebied van 3D printing uit te wisselen.  

Logo Binder|3DBinder|3D is gevestigd in Westerbork en in 2020 opgericht om MKB-bedrijven in Noord-Nederland op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met 3D printing. Binder|3D vormt een experimenteeromgeving voor het MKB waarin gezamenlijk gefocust wordt op het ontdekken van kansen binnen industrieel 3D printen.

Proeftuin Industrieel 3D printen

“Deze industriële proeftuin sluit naadloos aan op de dienstverlening die wij onze klanten bieden”, vertelt Reinier Jansen, Business Development Manager bij AKOS. “De Mechanical Engineers en Project Managers van AKOS werken vanuit ons eigen ingenieursbureau aan verschillende projecten of rechtstreeks bij onze klanten op locatie. Hier worden ze dagelijks geconfronteerd met werktuigbouwkundige vraagstukken, waar de technische professionals met een frisse blik, brede kennis en flinke dosis creativiteit oplossingen voor aandragen. Ook de implementatie van de oplossing kan AKOS van A tot Z begeleiden. Door ons aan te sluiten bij Binder|3D blijven we op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen additive manufacturing en kunnen we innovatieve 3D print toepassingen voor onze klanten testen.”

YDP en PDP op training

Vanuit AKOS werd Binder|3D als eerste bezocht door de medewerkers van het Young Development Program (YDP) en het Professional Development Program (PDP). De technische professionals die deze ontwikkelprogramma’s binnen AKOS volgen namen bij Binder|3D deel aan een uitgebreide training ten behoeve van de vakinhoudelijke ontwikkeling die horen bij het gebruik van de 3D print technologie. Bij de training werd er onder andere stil gestaan bij het ontwerpen voor 3D printen en de beschikbare technologieën van 3D print machines.

3D printing in de praktijk

Waar er al een aantal jaar verwachtingsvol gekeken wordt naar additive manufacturing met metaal, groeit deze markt in Nederland relatief traag. Inmiddels worden in de medische wereld, in vergelijking tot andere branches, de grootste sprongen gemaakt op het gebied van 3D metaal printen. Zo heeft AKOS onlangs een mooie bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van 3D geprinte medische protheses. Lees hier verder over deze innovatieve toepassing van additive manufacturing.

Bent u op zoek naar een ontwikkelpartner die meedenkt over 3D print toepassingen binnen uw werkveld? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Het bericht AKOS Lid van 3D print platform Binder 3D verscheen eerst op AKOS.

]]>
AKOS Scoort goed in klanttevredenheidsonderzoek https://www.akos.nl/akos-scoort-goed-in-klanttevredenheidsonderzoek Thu, 09 Sep 2021 11:20:05 +0000 https://www.akos.nl/?p=5172 Jaarlijks voert AKOS een klanttevredenheidsonderzoek (KTO) uit. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de prestaties en daarnaast input vergaren om de kwaliteit... Lees verder

Het bericht AKOS Scoort goed in klanttevredenheidsonderzoek verscheen eerst op AKOS.

]]>
Jaarlijks voert AKOS een klanttevredenheidsonderzoek (KTO) uit. Het doel van het onderzoek is inzicht krijgen in de prestaties en daarnaast input vergaren om de kwaliteit van de dienstverlening nog verder te optimaliseren. Net voor de start van de zomer is het KTO voor 2020 – 2021 afgerond. Hierin werd duidelijk dat de klanttevredenheidsscores van AKOS over de gehele breedte zijn verbeterd.

Vooruitkijken na een bijzonder jaar

Ondanks de uitbraak van de coronapandemie heeft AKOS in 2020 ook rond dezelfde periode het klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Ben van Vuuren, directeur AKOS vertelt: “Vorig jaar was het response aanzienlijk lager dan de jaren ervoor. Maar in 2021 waren er gelukkig weer meer klanten in de gelegenheid het onderzoek in te vullen. Dit zorgde voor een mooie plus in de response cijfers.”

Goede scores

Bij alle diensten heeft AKOS een score mogen noteren rond een 8. Dit betekent dat iedere score hoger uitviel dan de behaalde score van vorig jaar. Zo werden de kantoorprojecten gewaardeerd gemiddeld een 8,1. Hierbij werd vaak de inzet van de AKOS-medewerkers als positief punt benoemd. Verder werd ook bijzonder vaak genoemd dat het contact met de verschillende contactpersonen binnen AKOS snel én goed is.

Interessante feedback

Naast de mooie complimenten zijn er ook dit jaar weer waardevolle tips binnengekomen. In de afgelopen jaren heeft het feedback uit het KTO ervoor gezorgd dat AKOS op diverse punten het beleid heeft aangescherpt en samenwerkingen met verschillende partners heeft kunnen verbeteren. De tips en feedback die dit jaar zijn gegeven worden uiteraard door het management ter harte genomen, zodat AKOS de klanttevredenheid hopelijke ook het komende jaar weer verder weet te laten stijgen.

Een woord van dank

AKOS is al haar klanten enorm dankbaar voor de tijd en moeite die ze hebben genomen om het onderzoek dit jaar in te vullen. “De bereidheid van klanten terug te blikken op de samenwerking het afgelopen jaar en de tips die ze meegeven voor het komende jaar zijn enorm waardevol. Wij kijken uit naar een nieuw jaar waarin AKOS als Industrial Development Partner met behulp van talloze mooie projecten de samenwerking met alle klanten verder kan versterken.” aldus Ben van Vuuren.

Vragen over AKOS of het onderzoek?

Zijn er vragen naar aanleiding van dit bericht over het klanttevredenheidsonderzoek of over de dienstverlening van AKOS? Neem gerust contact met ons op! U kunt uw vragen per e-mail stellen aan Ben van Vuuren, directeur AKOS, via bvvuuren@akos.nl. Daarnaast is AKOS telefonisch bereikbaar op +31 55 541 24 12 of stuur een bericht in via de contactpagina!

Het bericht AKOS Scoort goed in klanttevredenheidsonderzoek verscheen eerst op AKOS.

]]>
Hoofdkantoor AKOS verhuist naar Klarenbeek https://www.akos.nl/hoofdkantoor-akos-verhuist-naar-het-kantoor-van-de-toekomst-in-klarenbeek Tue, 24 Nov 2020 09:36:49 +0000 https://www.akos.nl/?p=4648 Na ruim 30 jaar gaat het hoofdkantoor van AKOS verhuizen naar misschien wel de meest bijzondere kantoorlocatie van Nederland! Vanaf het nieuwe jaar zal AKOS... Lees verder

Het bericht Hoofdkantoor AKOS verhuist naar Klarenbeek verscheen eerst op AKOS.

]]>
Na ruim 30 jaar gaat het hoofdkantoor van AKOS verhuizen naar misschien wel de meest bijzondere kantoorlocatie van Nederland! Vanaf het nieuwe jaar zal AKOS haar intrede doen in een volledig gemoderniseerd en verduurzaamd pand in het buitengebied van Klarenbeek, nabij Apeldoorn. Het totaalaanbod gericht op flexibiliteit, werkplezier en vitaliteit in combinatie met de bijzondere locatie sluiten goed aan bij de kernwaarden en ambities van AKOS en dragen bij aan een positieve experience van zowel bezoekers als medewerkers.

“De kans is groot dat onze mensen straks toch maar liever op de zaak komen werken dan thuis.”

Van historie naar vernieuwing

In de jaren tachtig liet AKOS een pand bouwen aan de Europaweg in Apeldoorn. Het werd niet alleen ingezet als kantoorruimte, maar er werd ook eigen productie gedraaid, waarvan de machinefabriek SMB en trailerbouwer Trias later als zelfstandige bedrijven zijn afgesplitst. Na dertig jaar aan de Europaweg te hebben gezeten, is het nu tijd voor vernieuwing. Een nieuw pand dat qua uitstraling, inrichting, duurzaamheid en voorzieningen helemaal klaar is voor de toekomst.

Zoektocht naar een inspirerende locatie

AKOS was al een tijd op zoek naar een passende locatie voor haar hoofdkantoor. “Wij zochten naar een pand dat goed aansloot bij onze kernwaarden – flexibel, ontwikkelingsgericht, creatief, oprecht en samenwerkingsgericht – én onze ambities. Een pand waar medewerkers graag willen zijn en waar ze prettig kunnen werken en geïnspireerd raken. En dat bleek nog niet zo makkelijk. Na een lange verkenningstocht kwam de voormalige evenementenlocatie ‘Mr.Green Klarenbeek’ op ons pad”, aldus Ben van Vuuren, eigenaar en directeur van AKOS.

“Wij zochten naar een pand dat goed aansloot bij onze kernwaarden – flexibel, ontwikkelingsgericht, creatief, oprecht en samenwerkingsgericht – én onze ambities. Een pand waar medewerkers graag willen zijn en waar ze prettig kunnen werken en geïnspireerd raken.”

AKOS Hoofdkantoor in buitengebied.

“Het pand ligt midden in het groen en zal door de weidse omgeving en comfortabele inrichting zeker bijdragen aan het werkplezier en welzijn van de medewerkers. Daarnaast wordt het voorzien van de modernste technologische voorzieningen en een catering gericht op vitaliteit. En er komt zelfs een E-gym waar medewerkers kunnen sporten. Als klap op de vuurpijl komt er een buitenbassin, waarvan het water wordt gebruikt voor de klimaatbeheersing van het gebouw en dat op warme dagen gebruikt kan worden voor een verkwikkende duik in de pauze! En door het flexibele concept zijn we per saldo zelfs goedkoper uit dan in de vorige locatie.”

Vitaliteit en werkplezier

Het pand is in eigendom van Green.DNA, een familiebedrijf dat innovatieve, inspirerende en verantwoorde oplossingen voor werken, ontmoeten en eten aanbiedt gericht op werkplezier en vitaliteit. “Door onze achtergrond in de evenementenbranche zijn wij gewend dat elke dag een feest moet zijn. Dat idee, samen met gastheerschap, voeren wij door in onze locaties met een totaalconcept waar flexibel gebruik van gemaakt kan worden”, aldus Sam Verwaijen, eigenaar van Green.DNA.

AKOS huurt een deel van het pand en kan flexibel op en afschalen. “Onze medewerkers werken al jarenlang flexibel bij opdrachtgevers, bij AKOS op kantoor en thuis, maar door de Covid-crisis is flexibiliteit alleen nog maar belangrijker geworden. Niet alleen als het gaat om de flexibele inzet van werkplekken op kantoor, maar ook de mogelijkheid om uit te kunnen breiden wanneer dat nodig is. Zo willen we bijvoorbeeld meer werkplekken kunnen afnemen wanneer we groeien of we veel projecten op afstand uitvoeren en een grote, inspirerende vergaderzaal kunnen huren bij klant- of personeelsbijeenkomsten.”

“Voor ons is deze verhuizing erg bijzonder. Wij verruilen namelijk niet alleen het oude pand voor een nieuw pand, maar ook verruilt AKOS na ruim 50 jaar de stad Apeldoorn voor het dorp Klarenbeek en een kantorenpark voor de natuur.”

Verduurzaamd pand AKOS HoofdkantoorEen bijzondere mijlpaal

“Voor ons is deze verhuizing erg bijzonder. Wij verruilen namelijk niet alleen het oude pand voor een nieuw pand, maar ook verruilt AKOS na ruim 50 jaar de stad Apeldoorn voor het dorp Klarenbeek en een kantorenpark voor de natuur. De kans is groot dat onze mensen straks toch maar liever op de zaak komen werken dan thuis”, aldus Ben van Vuuren.

Wilt u ons nieuwe pand bekijken? Wij heten u van harte welkom aan de Oudhuizerstraat 31 in Klarenbeek. Bel voor een afspraak naar +31 (0)55 5 412 412 of stuur een mail naar info[at]akos.nl.

Het bericht Hoofdkantoor AKOS verhuist naar Klarenbeek verscheen eerst op AKOS.

]]>