Skip navigation MENU

Werving- en selectie

Waar de meeste advies- en ingenieursbureaus uitsluitend projectmatige ondersteuning bieden kan AKOS tevens de structurele behoefte aan technische professionals invullen. Daarmee voorziet AKOS als strategisch partner over de volle breedte in de behoefte aan hoogwaardige technische kennis binnen de industrie. Gedreven en gekwalificeerde professionals zijn immers onmisbaar voor de ontwikkeling van uw bedrijf.

Gespecialiseerd in hbo- en wo functies binnen de industrie
Wij zijn gespecialiseerd in het invullen van hoogwaardige vacatures op hbo- en wo-niveau binnen de industrie in de volle breedte. Door onze jarenlange ervaring hebben wij een kwantitatief en kwalitatief netwerk opgebouwd van hoogstaande technici, technisch commerçanten en technisch managers waar wij doorlopend contact mee hebben en onderhouden. Hierdoor zijn we in staat om snel te schakelen, de juiste matches te maken en u te voorzien van een uitgebreide en actuele toelichting op het gebied van persoonlijkheid, ervaring, ambities en arbeidsvoorwaardelijke wensen.

“Door onze jarenlange ervaring hebben wij een kwantitatief en kwalitatief netwerk opgebouwd van hoogstaande technici en technisch managers.”

Recruitment van technici, technisch commercieel en technisch managers
Naast de werving en selectie van technici en commercieel technici, bemiddelen wij ook technisch managers voor vaste en interim-posities. Voorbeelden van veel voorkomende functies zijn Mechanical Engineers, Projectmanagers, Product- en Production Engineers, Hardware- en Software engineers, Maintenance- en Quality-engineers, Technisch Inkopers, Sales Engineers, Sales Managers, Technisch Managers en Engineering Managers.

Uitbreiding met assessments
Wij werken op basis van meerjarige partnerships, zodat wij goed weten wat de kandidaat zoekt en wat het bedrijf biedt en vice versa. Zo kunnen wij snel schakelen en zo goed mogelijk voldoen aan de wensen van zowel de klant en als de kandidaat. Wij kijken hierbij niet alleen naar kennis en ervaring, maar ook naar ambities, leervermogen, (verborgen) talent en persoonlijkheid. Indien gewenst kunnen wij daarom diverse assessments opnemen in het werving- en selectieproces, zoals de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA) en General Intelligence Assessment (GIA).

Kwaliteit en flexibiliteit
Als onderdeel van ons kwaliteitsbeleid laten wij tijdens het sollicitatieproces een pre-employment screening uitvoeren. Naast kwaliteit is flexibiliteit ook een van onze speerpunten. Daarom bieden wij de keuze uit totale ontzorging of gedeeltelijke ondersteuning; elke aanvraag is maatwerk. Wij hanteren verschillende service-levels; van vrijblijvend en low-profile tot exclusief met de hoogste prioriteit en inzet van het volledige pakket aan wervingstools. Ons streven naar kwaliteit is voor al onze services en dus ook binnen deze drie servicelevels gelijk.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw werving- en selectietraject anoniem uit te voeren en vooral gebruik te maken van ons uitgebreide netwerk.