Skip navigation MENU

FEM-analyse

Wilt u uw idee omzetten in een realiseerbaar ontwerp? AKOS helpt u hier graag bij. Op basis van uw wensen, ontwerpvoorschriften en gestelde normen werken wij uw idee uit tot een compleet ontwerp. Tijdens dit proces kan onze afdeling Analyses & Simulations verifiëren of het ontwerp qua sterkte, stijfheid en vermoeiing voldoet aan de gestelde eisen. Dit geeft u al in een vroeg stadium inzicht in de haalbaarheid en kritische delen van uw ontwerp.

Waarom een FEM-Analyse?

Met een FEM-Analyse (Finite Element Method) kunt u in een vroeg stadium van het proces controleren of uw ontwerp voldoende bestendig is tegen de dagelijkse en maximale belasting. Met FEM wordt snel inzichtelijk waar de kritische punten in uw ontwerp zitten, bijvoorbeeld op het gebied van sterkte, stijfheid, materiaalspanning, vervorming en vermoeiing. Op basis van deze berekening worden aanbevelingen gedaan om het ontwerp te laten voldoen aan de gestelde eisen.

Betrouwbare analyses

AKOS voert al ruim 20 jaar FEM-analyses uit en heeft ervaren specialisten in dienst om te zorgen voor betrouwbare en gedegen analyses. Wij passen verschillende methodes toe, variërend van klassieke handberekeningen tot geavanceerde computersimulaties. Hierdoor zijn we in staat om vrijwel alle vraagstukken doelgericht en efficiënt te beantwoorden.

Codeberekeningen drukvaten en PED equipment

Met de geharmoniseerde Europese regelgeving als uitgangspunt kan AKOS via verschillende standaarden codeberekeningen uitvoeren, indien gewenst in samenwerking met certificerende instanties zoals Lloyds/Stoomwezen, Bureau Veritas en DNV Kiwa. Wij kunnen u ook adviseren over de restlevensduur van bijvoorbeeld een (proces)installatie.

Gebruik van geavanceerde software

Om voldoende rekenkracht en korte doorlooptijden bij complexe analyses te garanderen heeft AKOS een eigen High Performance Computing (HPC) faciliteit in huis. Hiermee kan – door parallel te rekenen – 4 tot 5 keer sneller worden gerekend dan op een standaard computer. Daarnaast ligt de betrouwbaarheid van de berekeningen met HPC zeer hoog. Voor (multifysica) analyses maken wij voornamelijk gebruik van het volledige ANSYS-pakket.

Referenties

Analysis & Simulation