Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Verhuizing en integratie tapijtfabriek

Edel is een moderne, innovatieve producent van synthetische en wollen vloerbedekking met de merknamen Edel Tapijt en Telenzo Carpets. Productie van garen, het ontwikkelen van kleuren en dessins, het produceren van diverse soorten tapijten en het distribueren naar de vakhandel doet Edel geheel in eigen beheer.

Dochterbedrijf Yarnco was gespecialiseerd in de veredeling van natuurlijke en synthetische garens die worden toegepast in de fabricage van o.a. getuft tapijt en kunstgrassen. Het veredelen bestaat uit het twijnen (het ineen vlechten van meerdere draden) en het fixeren door middel van stoom.

AKOS deed de (pre-) engineering en het projectmanagement voor de verhuizing en integratie van Yarnco naar het moederbedrijf, inclusief de verbouwing en aanpassing van de productiehallen en utilities.

AKOS maakte een plan van eisen en ontwierp een nieuwe lay-out waarin de machines van Yarnco geïntegreerd werden in het moederbedrijf. Hier is ook rekening gehouden met logistieke routes en veilige werkplekken voor de medewerkers.

Vervolgens heeft AKOS het gehele project turn-key uitgevoerd.

Het plan is in delen aanbesteed bij verschillende contractors, waarna een optimale keuze is gemaakt. Er is een planning gemaakt waarbij de verschillende contractors goed op elkaar zijn afgestemd om de noodzakelijke productiestop tot een minimum te reduceren. Een van de voorwaarden was namelijk dat ten allen tijde de productie (zij het op een lagere snelheid) door moest gaan. Deze uitdaging is AKOS samen met de contractors aangegaan.

AKOS heeft het gehele traject begeleid, de voortgangs- en financiële rapportages aan de directie van Edeltapijt verzorgd en ervoor gezorgd dat het project binnen het gestelde budget en volgens planning is uitgevoerd.

Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Kees van de BurgwalManager Projectmanagement