Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Uitbreiding capaciteit membraanfilterproductie

Eén van onze opdrachtgevers produceert membraanfilters. De capaciteit van de productielijn was niet toereikend om de groeiende vraag naar producten te kunnen voeden. Daarnaast was de bestaande productiefaciliteit gevoelig voor verstoringen. Er werd op één lijn geproduceerd. Bij een storing of andere ongeplande stilstand werd er direct een achterstand opgebouwd. 

Er was daarom een plan ontwikkeld voor de uitbreiding van haar productie capaciteit met een back-up mogelijkheid. Het gehele project is opgedeeld in vijf stappen.

  1. Het grotendeels opnieuw bouwen van een productie lijn, waarbij de “spin capaciteit” is verdubbeld van 8 naar 16 spinkoppen;
  2. Uitbreiding van de grondstoffenbereiding. De bestaande grondstoffenbereiding was niet toereikend om in de toekomst 2 lijnen met ieder 16 spinkoppen te voeden. Verder is door de verdubbeling ook hier door te voeren een back-up systeem gecreëerd;
  3. Bouw en implementatie van een tweede spinlijn. Deze tweede spinlijn is een kopie van de gemodificeerde spinlijn;
  4. Uitbreiding van de droogcapaciteit. Hiervoor is een nieuwe bundeldroger ontwikkeld;
  5. Update van de 'loss prevention systems': verdere automatisering van het blussysteem, installatie van een noodstroom voorziening, etc..

AKOS heeft het Plan van Eisen opgesteld, begrotingen en planningen gemaakt, de ontwerpen en de detailengineering verzorgd, offertes bij machinefabrieken aangevraagd, de inkoop van de delen verzorgd, SAT en FAT procedures opgesteld en uitgevoerd en CE/ATEX inspecties  en rapportages gemaakt. De projectomvang bedroeg ca. € 3.500.000.

Benieuwd wat AKOS voor uw projecten kan betekenen? Informeer bij:
Kees van de BurgwalManager Projectmanagement