Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Patrick over de ontwikkeling van o.a. brandstofsystemen en testopstellingen voor dieselmotoren

Motoren

Patrick werkt als Lead Mechanical Engineer op het interne ingenieursbureau van AKOS in Apeldoorn.In zijn vorige functie werkte Patrick op een ontwikkelingsafdeling van hogedrukbrandstofsystemen voor dieselmotoren. In deze rol heeft hij onder meer een multi-element brandstofpomp en injectoren voor dieselmotoren ontworpen. Na een reorganisatie vond Patrick zijn nieuwe uitdaging bij AKOS.

Nog steeds loopt er een rode draad naar het ontwerpen voor motoren: “Onlangs heb ik de engineering afgerond van een testbank voor een hogedruk brandstofinjectiesysteem voor scheepsdieselmotoren, die inmiddels in gebruik is in Finland en Italië. Een andere opdracht was het engineeren van een oliefilter voor een mobiele kraan. Het filter bestond al maar moest in een kleine variant worden gemaakt. Het is niet zo eenvoudig dat je alles kunt 1-op-1 verschalen, dit geldt namelijk maar voor 10% van de onderdelen. Dan is het een uitdaging om alles passend en sterk genoeg te krijgen.”

Analyses & Simulations

In korte tijd is de functie van Patrick uitgebreid met werkzaamheden voor AKOS Analyses & Simulations (A&S), waar complexe analyses en simulaties worden uitgevoerd met high-end analyse software. “Voor een opdrachtgever heb ik met een collega sterkteberekeningen gemaakt voor een air preheater in Turkije, waarbij getest werd op aardbevings- en windbelasting. Naast het uitvoeren van de analyses en het doorrekenen van de effecten ligt onze kracht in het meedenken in oplossingen voor de opdrachtgever,” aldus Patrick.

Flexibele schil

Waarom kiezen voor AKOS? “De tendens binnen de industrie is dat er steeds meer wordt gewerkt met een vaste kern engineers en een schil flexibele krachten daaromheen. AKOS kan hierin veel betekenen met een schat aan ervaring in engineering en projectmanagement, die in no time beschikbaar is voor de klant.”