Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Waardevolle rol voor AKOS in snel veranderende wereld van Remeha

Interview met Werner van Eelen, HR-manager bij Remeha

De roots van Remeha zijn bij velen bekend: als leverancier van cv-ketels staat zij nationaal en internationaal op de kaart. Dat Remeha voorloper wil zijn op het gebied van innovatie blijkt wel uit het feit dat maar liefst 70 van de 400 medewerkers op de afdeling R&D werkzaam zijn. De professionals van Remeha dienen snel en goed mee te kunnen bewegen met de technische ontwikkelingen, zowel wat betreft kennis als skills. Hierin is ook voor AKOS een belangrijke rol weggelegd, zowel in de ondersteuning van R&D-projecten door het ingenieursbureau als in het werven en selecteren van technische professionals door de recruitment service van AKOS. Werner van Eelen maakt vanuit zijn HR-rol vooral veel gebruik van laatstgenoemde service.

Werner vertelt: “Van oudsher zijn wij weliswaar cv-ketel fabrikant, maar Remeha is inmiddels zoveel meer dan dat. We leveren warmwater oplossingen, waarbij we goed luisteren naar wat onze klanten wensen en veel oog hebben voor innovatie en duurzaamheid. Je ziet dan ook een verschuiving in onze productportefeuille: steeds vaker biedt Remeha hybride oplossingen aan. Denk hierbij aan een cv-ketel die gekoppeld is aan een zonnecollector of een duurzame waterpomp. Deze verschuiving plus de techniek die razendsnel verandert vergt nogal wat van onze medewerkers.”

De markt uitpluizen

“Om goed te kunnen functioneren in een dynamische technische omgeving gaat het om het ‘wat’ en het ‘hoe’. Waarbij ‘wat’ staat voor de kennis waarover onze medewerkers dienen te beschikken. Het ‘hoe’ staat voor competenties: kunnen zij bijvoorbeeld meebewegen met veranderingen? Ook zien we een verschuiving naar functies waarbij sales een steeds belangrijkere component is. AKOS begrijpt de context van onze vraagstukken als geen ander. Hierdoor hebben we onlangs via AKOS Recruitment de functies van segment manager utiliteit goed in kunnen vullen. Daarnaast is AKOS een belangrijke partner voor het vinden van specifiek gekwalificeerde medewerkers die direct verbonden zijn aan onze digitale strategie. De digitalisering van onze producten, met name de thermostaat, is een ontwikkeling waarbij de combinatie hardware, software, data en klantbehoefte zeer belangrijk is. Dit is echt een hele moeilijke markt om goede professionals voor te vinden. Kortom: ook als we heel specifieke kennis en vaardigheden vragen, vindt AKOS geschikte kandidaten door de markt heel intensief voor ons uit te pluizen,” aldus Werner.

Afspraak is afspraak

Remeha en AKOS werken al meer dan 10 jaar samen. Er was direct een ‘klik’, zowel tussen de organisaties als tussen Werner en AKOS-directeur Ben (van Vuuren). “Remeha is een familiebedrijf, dat zich onder meer typeert door laagdrempeligheid en saamhorigheid. Dit past uitstekend bij de waarden van AKOS. Ook de ‘gezichten achter AKOS’ matchen heel goed met Remeha. In de loop van de tijd heeft AKOS zich onderscheidend ontwikkeld: onze samenwerking kenmerkt zich door wederzijds vertrouwen, grote flexibiliteit en een volwaardig partnership. Bovendien beschikt AKOS over een ongekend groot en diep netwerk. En niet onbelangrijk: afspraak is ook echt afspraak”.

Soepel lopende processen

Werner is met een HR-collega verantwoordelijk voor de invulling van vaste technische en commerciële functies. Vanuit de lijn worden ook op projectbasis AKOS-professionals ingezet. “De lijnmanagers weten heel goed wat we van medewerkers verlangen aan de ‘harde’ en aan de ‘zachte’ kant’. Zodra het budget vastgesteld is, gaan zij zelfstandig met AKOS aan de slag en loopt het selectieproces bijna vanzelf. Dat dit zo soepel verloopt kan alleen door de goede relatie die we gezamenlijk hebben opgebouwd. Inmiddels schakelen we AKOS in voor vrijwel alle vaste en tijdelijke functies die tegen de techniek aan hangen.”

Meer weten? Informeer bij:
Wouter van ReeDirecteur