Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Ontwikkeling CheeseMaker

In opdracht van Wilee Techniek in Leeuwarden heeft AKOS de ontwerpen, de berekeningen en de engineering uitgevoerd voor de CheeseMaker ®een revolutionair concept om semi-automatisch relatief kleine hoeveelheden kaas te produceren. 

De kaasvaten worden handmatig geplaatst, verwijderd en geleegd. De unit is geschikt voor 'charges' tot maximaal 2.500 liter melk en kan worden toegepast in de kleinschalige zuivel of bij 'zelfkazende' boeren in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Rusland. De afmetingen van de CheeseMaker en bijbehorende basisunit zijn zodanig dat zij in een zeecontainer kunnen worden getransporteerd.

De CheeseMaker is geschikt voor meerdere types kaasvaten. Omdat het systeem modulair is opgezet, kunnen er verschillende varianten worden gebouwd. Zo kunnen vanuit één wrongelbereider meerdere parallel geplaatste kaaspersen worden bediend. Een aantal principes van de CheeseMaker is wereldwijd gepatenteerd. De CheeseMaker wordt door Wilee Techniek vermarkt.

De CheeseMaker is ontworpen en ge-engineered m.b.v. het 3D tekenpakket One Space Designer (nu PTC Creo). AKOS blijft ook in de toekomst bij het project betrokken. Zij wordt verantwoordelijk voor het beheren en beheersen van de technische informatie en documentatie van de verkochte installaties en diverse varianten die gebouwd kunnen worden. Daarnaast zal AKOS de engineering doen indien er 'klantspecifieke' installaties moeten worden geleverd. 

Zowel het projectmanagement als de engineering zijn door AKOS uitgevoerd.

Benieuwd wat wij voor uw projecten kunnen betekenen? Informeer bij:
Ferry BoersManager Industrial Projects