Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Image

Bronnen van Inventor inspiratie

Er zijn tal van functies en werkmethodieken met Inventor die interessant zijn om toe te lichten. Uiteindelijk is het uitdiepen van één enkele werkmethode voor een eerste artikel over Inventor misschien wel iets te specialistisch. Nadenkend over de onderwerpen waar ik het aankomende jaar over zou kunnen schrijven dacht ik terug aan de artikelen waar ik veel van heb geleerd.

Eureka! Ik schrijf een artikel over inspirerende artikelen! Het is misschien wel dé belangrijkste tip die ik iemand kan meegeven: Gun jezelf af en toe een kwartiertje om iets uit te zoeken of een artikel te lezen om het programma iets beter te begrijpen, dat verdien je op lange termijn dubbel en dwars weer terug.

Het eerste artikel waarvan ik denk dat elke Inventor gebruiker op de hoogte moet zijn:

60 Autodesk Inventor Tips in 60 minutes

Dit document belicht veel elementaire do’s en don’ts van Inventor

De belangrijkste op een rijtje:

  • Bekijk de options, wat doen toch al die vinkjes?
  • Maak shortcuts voor veel gebruikte functies
  • Constrain onderdelen zoveel mogelijk met origin workplanes

Qua basics zou ik nog als tips willen toevoegen:

  • Maak schetsen volgens KISS – Keep It Simple and Short
  • Features die het overgrote deel (80%) van een onderdeel vormen vooraan, kleinere features, zoals afrondingen, altijd helemaal achteraan.
  • Gebruik user parameters voor berekeningen en belangrijke waarden. Model parameters kunnen verdwijnen wanneer je schetsen verwijderd.

Het tweede artikel dat ik wil benadrukken bekritiseerd de manier waarop constraints standaard worden aangemaakt in Inventor. Misschien vind ik dit artikel vooral inspirerend omdat het mij herinnerd dat het loont om soms stil te staan bij wat je al als vanzelfsprekend beschouwd.

Inventor default settings from hell

Het verschil tussen ‘Horizontal and vertical’ en ‘Parallel and perpendicular’ lijkt in eerste instantie niet zo groot maar er is toch een significant voordeel te behalen. Alleen als je schetsen wilt kunnen roteren, zal de default settings beter zijn. Maar roterende schetsen zijn niet KISS.

Custom part templates

Dit artikel vind ik interessant omdat veel engineers met een leeg vel beginnen en voor de honderdste keer hetzelfde onderdeel tekenen:

Bewaar af en toe eens een onderdeeltje in de template folder, hier doe je al snel voordeel mee.

Inventor Keystroke References

Hoewel velen van ons jaren gewerkt hebben met AutoCAD en nog steeds alle keyboard shortcuts uit hun hoofd kennen, worden keyboard shortcuts in Inventor niet of nauwelijks gebruikt.

Het is ook mogelijk om je eigen keyboard shortcuts te maken. Ik gebruik altijd:

  • Ctrl+1 = iProperties
  • Ctrl+2 = Parameters
  • Ctrl+3 = Bill of Materials

Tips tips en nog eens tips

Niet genoeg tips gekregen? Deze blog bevat een verzameling van waardevol en minder waardevolle tips op het internet. Zeker de moeite waard. Bookmark ze, en lees af en toe eens eentje door.

Vragen of suggesties over dit artikel?
Stuur me dan een mail of zoek contact via LinkedIn.  

Arnold van der Veen