Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development
Image

Nieuwe mogelijkheden in SolidWorks 2014

Een klant van AKOS ging over op SolidWorks 2014. Voor de engineers betekende deze overgang dat ze de bijgeschoold moesten worden in de nieuwe mogelijkheden die deze release bood.

Hoe kom je als engineer op de hoogte van de nieuwe of aangepaste features?

SolidWorks brengt bij iedere nieuwe release een “What’s New” document uit, een document dat zich leent om middels zelfstudie kennis op te doen van de wijzigingen. Werk je nog niet zo lang met SolidWorks, dan kan het interessant zijn om de “What’s New” documenten van een aantal voorgaande releases door te nemen.

In SolidWorks is het “What’s New” document te vinden via het help menu.


Voor degene die geen SolidWorks 2014 tot zijn beschikking heeft, de “Whats’s New” documenten zijn ook beschikbaar via de website van SolidWorks.

http://files.solidworks.com/Supportfiles/Whats_new/2014/English/whatsnew.pdf

De What's New documenten van de 2012 en 2013 releases zijn te vinden via:

http://files.solidworks.com/Supportfiles/Whats_new/2013/English/whatsnew.pdf
http://files.solidworks.com/Supportfiles/Whats_new/2012/English/whatsnew.pdf

De “What’s New” documenten bevatten veel informatie, van een aanpassing van een feature tot een nieuwe add-on. De volgende hoofdstukken kunnen een interessante basis vormen voor verdere verdieping:

SolidWorks Fundamentals

  • Achtergronden over algemene wijzigingen in Solidworks.

Assemblies

  • Achtergronden over o.a. mates, patronen en configuraties.

Drawings and Detailing

  • Achtergronden over o.a. posbollen, centermarks, stuklijsten, dimensioning en modelviews.

Parts and Features

  • Achtergronden over o.a. features als de hole wizard, patronen en weldments.

Sheet metal

  • Achtergronden over o.a. features als gussets, lofted bends, corner reliefs en swept flanges.

Sketching

  • Achtergronden over o.a. sketch profiles en splines.

Nieuwe mogelijkheden in SolidWorks 2014

In deze release zijn weer een aantal interessante mogelijkheden toegevoegd, een kleine selectie hiervan die je dagelijks kan gebruiken:

Kijk hier eens naar Browsing Recent Documents wat standaard te vinden is onder sneltoets “R”. In het venster worden de laatst geopende documenten getoond. Middels het klikken op de documenttegel verschijnen er verschillende opties om het document te openen.

Mates toepassen, als je een selectie hebt gemaakt verschijnen er onder de context toolbar de mate-typen die toegepast kunnen worden op de selectie.

Slot hole, de holewizard is uitgebreid met slot gaten te weten Counterbore Slot, Countersing Slot en Straight Slot, dit scheelt weer het nodige construeren.

Slot mates, passen bij de uitbreiding van de hole wizard is er nu voor de slotgaten een speciaal mate type beschikbaar. Deze mate is te vinden bij de mechanical mates. Het is hierbij mogelijk om bijvoorbeeld een bout vrij in het slot te laten bewegen of vast te zetten in het center van het slot.

Solidworks_release_afb2.png

Configuraties selecteren kan nu op een snellere wijze doordat er boven de context toolbar een selectie regel verschijnt.


Vragen/opmerkingen?

Als je meer wilt weten over bepaalde mogelijkheden van SolidWorks of als je vragen of opmerkingen hebt naar aanleiding van wat je gelezen hebt, plaats dan een reactie onder dit artikel of neem contact op via jbrandwagt@akos.nl

Jasper Brandwagt