Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
the engineers of development 
Image

Materiaal picklist wijzigen – Model Manager

In vervolg op de vorige artikelen over Creo Elements een vierde artikel over handige modules, deze keer over Model Manager. In Model Manager kan de DB-properties van de masterdata aangevuld worden met een materiaal in de regel ‘Material’. In dit artikel leg ik uit hoe je van deze regel een dropdown-menu maakt.

In de Model Manager is er de mogelijkheid om van de regel ‘Material’ een dropdown-menu/picklist te maken (zie figuur 1). Hierbij is het nog steeds mogelijk om handmatig het materiaal in te vullen.

Figuur 1

Hieronder is in een aantal stappen toegelicht hoe je een dropdown-menu kunt maken.:
1. Inloggen in Model Manager als administrator (meestal: medmgr voor zowel username als password)
2. Selecteer nu [Data dictionaries] onder de Admin tab (figuur 2) zoek de regel DT_DD_MATERIAL op (figuur 3) .

 

Figuur 2

 

Figuur 3

3. Ga vervolgens via [Rechtermuisklik] – [Edit] (figuur 3) naar de edit-modus (figuur 4). Hier kun je wijzigingen aanbrengen, materiaal toevoegen (plusteken) of verwijderen (minteken).
Let op: Een naam wijzigen kan niet.

Figuur 4

4. Nadat je alle wijzigingen hebt doorgevoerd klik je op [OK] voor akkoord. Hierna verandert in de Admin tab [Deployments] naar [Deploy Now], selecteer deze. (figuur 5)

Figuur 5

5. Je komt nu in het scherm ‘change description’, hier kun je invoeren wat er gewijzigd is (figuur 6). Wanneer je dit niet invult kan er geen ‘deploy’ uitgevoerd worden.

Figuur 6

6. Selecteer vervolgens de regel onder ‘Pending changes’ (figuur 6) en klik daarna rechts onderin op [Deploy].
Let op: Er zal bij gebruikers die een andere rol hebben dan ‘administrator’ een melding komen dat Model Manager een update heeft en opnieuw opgestart moet worden om de wijziging te kunnen zien.

Als je nu terug gaat naar Model Manager zie je bij de regel ‘Material’ dat je hier nu kunt kiezen voor de materialen vanuit een dropdown-menu/picklist.


Maarten Fijnvandraat