Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Werktuigbouwkunde op reis

Dag allemaal,

Tijdens mijn reis maak ik eigenlijk nooit plannen, althans, niet voor ver in de toekomst. Dit doe ik niet omdat er toch altijd wel iets tussen komt waardoor ik de hele planning overhoop moet gooien. Zo hadden Thomas en ik ook besloten afgelopen maand te besteden. Het enige plan was dat we naar Portugal zouden rijden en dat Thomas vanuit Porto terug zou vliegen naar Nederland. Nou, een keer raden waar ik nu ben... Berria.

De eerste week zijn we in Berria gebleven. Lekker barbecueën, surfen, wandelen en allerlei sporten op het strand doen. In week twee zijn we op een mini trip naar Los locos en Oyambre geweest om te surfen. Na deze trip zijn we weer terug gegaan naar Berria.

Aan het eind van die week zijn we naar Torrelavega, vlakbij Los locos, gegaan naar een skatecontest en concert. De dag daarna zijn we eerst gaan surfen in los Locos en daarna opnieuw terug gegaan naar Berria omdat daar in de buurt nog vier dagen lang een groot feest was. Het feest vond plaats in Escalante, een super klein dorpje in the middle of nowhere. Maar toch krijgen ze het voor elkaar om op de laatste dag van het feest een band van 150.000 euro op het podium te hebben…

Martelwerktuig
Twee dagen later zijn we op een mini vakantie gegaan met onze vrienden Miguel en Carol naar San Vincente. Hier is een groot strand waar je heel goed kunt surfen. Zeker met de grote SUP boards kun je hier hele lange golven pakken.In San Vincente was een soort middeleeuws feest waar van alles werd tentoongesteld, waaronder een stel martelwerktuigen. Allemaal heel leuk, maar voor ons was natuurlijk de vraag of die apparatuur werkelijk zo gebouwd was in die tijd of dat mensen van deze tijd het zo hebben bedacht. De grote vraag was of ze schroefdraad, wat in zo’n beetje elk martelwerktuig werd gebruikt, konden maken. En als ze dat konden, hoe maakten ze dan de binnendraad. Wij waren er van overtuigd dat ze het niet konden maken dus bracht dat de vraag met zich mee: “Hoe werkten al die apparaten dan?” Gezellig, zo’n middeleeuws feestje...

Op de terugweg hebben we melk gekocht uit een melkmachine. Zoals je in Nederland een frikandel uit de muur kan halen, kun je dat hier met verse melk doen! Mooie machine. Geen discussies deze keer, het ding werkte gewoon goed ☺.

Afscheid
Na San Vincente zijn we weer naar Los Locos geweest. Op donderdag terug naar Berria om te barbecueën met alle Spaanse vrienden zodat Thomas ze gedag kon zeggen. Op zaterdag zou Thomas namelijk terug vliegen vanuit Bilbao. 

Op vrijdag voelde ik me niet zo lekker nadat we in de ochtend hadden gebodysurfd. ’s Middags was het niet heel veel beter, en na nog een keer te hebben gebodysurfd was het wel duidelijk dat ik flink ziek aan het worden was. Aan het eind van de middag ging Thomas voor de laatste keer surfen. Beter worden kan een andere keer wel, dus ik ging ook het water in om foto’s te maken. Slecht idee achteraf. Na het avondeten zouden we alvast naar Bilbao rijden omdat Thomas zaterdagochtend vroeg op het vliegveld moest zijn. Het idee was om lekker wat eten te halen in de stad met Miguel en dan te vertrekken. Ai ai ai hadden we dat even verkeerd gedacht! Er bleven maar nieuwe mensen komen om (nogmaals) gedag te zeggen en wij maar wachten. Alsof dat nog niet genoeg was, moesten we ook nog eens twee uur wachten op ons eten! Uiteindelijk konden we er om 00.30 uur vandoor richting Bilbao. Naar Bilbao is dik een uur en we moesten er de volgende dag om 6.00 uur uit. Normaal is dit niet echt een probleem, maar ik kon niet rijden want ik was echt super ziek.Thomas kon het niet volhouden dus hebben we de bus ergens halverwege geparkeerd om te slapen. Geen oog dicht gedaan die nacht. De volgende dag op tijd in Bilbao aangekomen. Doei gezegd tegen Thomas en weer richting Berria gereden. Na nog geen tien kilometer rijden was ik al helemaal kapot. Ergens op een industrieterrein geparkeerd en de hele dag geslapen. Uiteindelijk veilig in Berria aangekomen en inmiddels gaat het weer goed.

Bus-update
De radio heb ik “gerepareerd” (een paar flinke klappen). Samen met Thomas heb ik de kraan vervangen en er is nog steeds een probleem met de pomp dus die moet er binnenkort maar een keer uit voor verdere inspectie.De omvormer werkt gelukkig weer op vol vermogen met de nieuwe zekeringen.

De uitlaat hangt wel een beetje los dus die moet ik binnenkort weer even vast maken.De afvalwatertank heeft geen aparte ontluchting dus ontlucht nu via de gootsteen. Dit werkt voor geen meter en ik word er helemaal gek van. Hier moet ik dus nog iets op verzinnen.De temperatuurmeter werkt nog steeds niet en ik ben mijn doormeetapparaat vergeten/kwijt dus heb hier nog niets aan kunnen doen.

Desondanks al met al een super goede maand achter de rug. Volgende maand komt misschien een andere vriend van mij en is het plan om alsnog naar Portugal te rijden... dus wie weet waar we uitkomen!

Groet!
Matthijs

Publicatiedatum: 16 september 2016
Reacties op dit bericht
Mooi leventje zo Matthijs! Ik denk dat heel wat collega's best even zouden willen ruilen. Even wennen terug in Nederland Thomas? Overdag achter je PC en 's avonds tussen de luiers? ;-)Ben van Vuuren | 16-09-2016 12:24
Hele goede herinneringen... Top vakantie!Thomas | 16-09-2016 11:09
Reageer