Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Voorlopig de laatste avonturen

Hallo allemaal,

Het is weer een tijd geleden sinds de laatste update. Er is een hoop gebeurd en dit is dan toch echt de laatste update. Voorlopig...

De afgelopen keer was ik op de Ruta de la Plata, onderweg naar Sevilla. Slapen deed ik voornamelijk in de parken in de bergen. Erg mooi daar. Ik weet nog dat er een man met verschillende vogels bij een AKOS-feest was. Toen vond ik die grote adelaar en die gier zo gaaf.Hier vliegen er tientallen tegelijkertijd rond.

Uiteindelijk ben ik iets te lang in al die parken geweest waardoor ik de rest van de rit nogal moest haasten. Ik ben daarom direct doorgereden naar Sevilla, een supermooie stad met ongelooflijk veel bezienswaardigheden; La Giralda, Plaza de España, Torre del Oro, Real Alcázar, noem maar op. Ik ben hier in totaal twee dagen geweest en had het geluk dat op de tweede dag toevallig de toegang tot alles gratis was! Aan het eind van de dag vond een eend het nodig om mij aan te vallen. Een directe aanval op mijn schoenveters!

De volgende bestemming was Granada maar niet voordat ik Afrika had gezien en in de Middellandse Zee had gezwommen. Ik weet niet meer precies waar ik ben geweest, maar ik kon Afrika zien en zwemmen... en dat in december! Best een duur geintje qua brandstof, maar het was het waard.

La Alhambra
Op naar Granada! Ik had een mooie gratis parkeerplek gevonden, zo´n 15 minuutjes fietsen vanaf het centrum. Ik had van vrienden de tip gekregen om La Alhambra te bezoeken (zie foto rechts) dus daar ben ik ook direct naartoe gefietst. Het was nog een hele puzzel om uit te zoeken hoe ik daar moest komen een pokke-eind klimmen en eenmaal aangekomen begon het al donker te worden, het bezoek daarom even uitgesteld. De volgende dag heb ik opnieuw een poging gedaan en een toegangskaartje gekocht. Ik ben er in totaal zo´n vijf uur geweest. Het is een enorm groot complex met allerlei musea, parken en gebouwen. Er lopen een stel katjes rond die elke dag een flinke maaltijd krijgen van de menigte.

Na La Alhambra wilde ik naar een flamenco voorstelling. Die werd helaas afgelast dus ben ik weer terug naar de bus gegaan. En dan staat er opeens politie bij de bus... Nu zullen we het krijgen hoor!Gelukkig kwamen ze me alleen waarschuwen voor het zigeunerkamp 200 meter van mijn bus af. Het advies was om elders te parkeren. Mazzeltje :)

Rekening houden met pech
Vanaf Granada was het doorbeuken naar het noorden. Het was een week voor kerst en ik moet rekening houden met pech. Zoals problemen met de dynamo.. Dit keer was het montagegat van de dynamobeugel helemaal uitgelubberd waardoor ik de V snaar niet fatsoenlijk kon spannen zonder de dynamo onder een hoek te zetten. Maarrr... Ik heb hier vier jaar voor gestudeerd, ik ben een ingenieur, ik kan dit oplossen! Montagebeugel en tiewraps, dat is de beste oplossing. Als ik een paar montagebeugels aan elkaar bind met tiewraps en tussen de dynamo en de montagebeugel ram dan staat hij weer recht. Het werkt, maar achteraf weet ik niet of ik trots op mezelf moet zijn of diep teleurgesteld.

 
Probleem dynamo                                                      Oplossing dynamo

Ook hier is een kachel nodig
Hoe meer ik richting het noorden reed, hoe kouder het werd dus ik besloot een verwarming te kopen. Gelukkig was er bij Madrid in de buurt een industrieterrein met alleen maar autoslopen. Overal gevraagd naar verwarmingen maar niemand kon mij helpen. De laatste waar ik ging vragen had er twee en wilde er 40 euro per stuk voor hebben. Ik heb ze allebei maar gekocht want op internet zijn ze tussen de 200 en 300 euro.Daarna terug gereden naar Santoña waar ik aan de slag ben gegaan met de verwarming. Uiteindelijk de boel niet aan de praat kunnen krijgen helaas.Ik heb kerst en oud en nieuw gevierd met mijn vrienden. Ik blijf natuurlijk een Nederlander dus ik heb oliebollen gebakken. Die vonden ze erg lekker hier, ook al dachten ze eerst dat het kip zou zijn.Het was erg koud in de bus dus ik heb een kerosinekachel gekocht. Het ding heeft veel te veel vermogen dus de bus is in 10 minuutjes 20 graden. Ideaal. 

Laatste update
Aan het begin zei ik dat dit voorlopig de laatste update is. Dat komt omdat ik hier een baantje heb!Ik werk nu op de middelbare school als Engels spreker. Lachen joh. Gewoon een beetje ouwehoeren in het Engels. Een vriendin van me werkt op dezelfde school als Werktuigbouwkunde leraar. Ik ga daar nu elke keer heen om iedereen te helpen met SolidWorks problemen. Ze vinden het helemaal geweldig en ik hoef alleen maar die typische problemen op te lossen die iedereen heeft gehad na een tijd werken met het programma; Tandwielen die niet willen draaien, cavities werkend krijgen, flexible assemblies, ga zo maar door.Ik heb ze foto´s laten zien van het werk dat ik deed in Nederland. Dat vonden ze mooi! En het ingenieursbureau vonden ze ook een tof concept. Dat hebben ze hier blijkbaar niet, wat mij verbaast.Anyway, ik werk hier tot mei en dan zie ik wel weer.

Ajuus!

Matthijs

Publicatiedatum: 6 maart 2017
Reacties op dit bericht
Hoi Matthijs,

En wij maar denken dat je na een paar maanden wel weer terug zou komen...

Geen ingenieursbureaus in Spanje? Wellicht een gat in de markt voor AKOS. Misschien moet ik daar maar eens een uitgebreid marktonderzoek gaan doen. Volgende winter bijvoorbeeld ;-).

Ik hoop uiteraard van harte dat we je deze zomer weer terug mogen verwelkomen bij AKOS. Maar ik krijg zo'n vermoeden dat dat nog wel even kan duren.

Ik wens je in ieder geval veel succes in je nieuwe avontuur!

Hartelijke groet,
Ben


Ben | 06-03-2017 11:31
Reageer