Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Ook in Spanje wordt het kouder

Hoi allemaal,

Weer even een update! Het is wéér niet gelukt om naar Portugal te gaan. Samen met een vriend zou ik vanuit Bilbao naar Portugal rijden. Mijn vriend was dat alleen even vergeten toen hij een retourtje Bilbao kocht. Ach, in Berria is het leuk dus het maakt niet uit. Hij wilde graag leren surfen, maar na de eerste dag kreeg hij last van zijn rug waardoor hij niet meer kon oefenen. Je kan hier ook prima wandelen en vissen dus we konden ons gelukkig prima vermaken. Toen we bij een café wat te drinken gingen halen kwam Carlos, de eigenaar, even een babbeltje maken. Hij vond dat wel mooi, van die buitenlanders. Toen we om half 7 om het menu vroegen, lag hij helemaal in een deuk. Eten doen ze hier om een uur of 9. Maar hij ging iets lekkers voor ons maken zei hij. En zo ging het elke dag. Telkens iets anders en altijd super lekker. Op de laatste dag dat we daar waren, kwamen we er achter dat hij ook goochelaar was. Met de belofte dat we de groeten aan Arjan Robben zullen doen hebben we gedag gezegd en dezelfde dag heb ik mijn vriend terug naar Bilbao gebracht.

Een weekend later ben ik met vrienden gaan wandelen in een bergengebied. Daarvoor moesten we eerst een heel stuk klimmen met de camper. Normaal geen probleem, maar dit keer was het lekker stressen met de (nog steeds) kapotte temperatuurmeter. Gelukkig is er niets kapot gegaan. Daarna de bergen in, naar een grote waterval. Na 3,5 uur lopen eindelijk aangekomen bij de waterval. Het water was erg koud, maar ik heb toch maar even een douche genomen onder de waterval. Je bent er dan toch en anders krijg je er later misschien spijt van dat je het niet hebt gedaan. Ik gleed natuurlijk uit en maakte een gekke beweging met mijn voet waardoor ik er later juíst spijt van kreeg dat ik het wél had gedaan... Toen werd het haasten. Het begon namelijk al donker te worden en we moesten nog het hele eind terug lopen. Natuurlijk het laatste stuk in het pikkedonker moeten lopen en de weg kwijt geraakt. Uiteindelijk veilig aangekomen bij de camper, maar wel helemaal gesloopt!
De dag erop was het Europees kampioenschap Stand up paddle in Somo. Daar gingen we uiteraard kijken en ik zou meedoen in de longboard competitie. Helaas was die afgelast. Misschien maar goed ook, want mijn voeten deden nog pijn van het wandelen: blessure in mijn rechterenkel en mijn linkervoet bezeerd met het uitglijden. De verschillende competities waren erg gaaf om te zien. Onze groep heeft zelfs nog een stel trofeeën binnengesleept.

Momenteel ben ik in Oviedo bij vrienden. Nu het koud wordt is zo’n warme douche toch wel erg fijn! In de tussentijd staat de camper voor het eerst aan de walstroom. Ik moet het programma voor het automatisch richten van het zonnepaneel opnieuw schrijven want nu de zon minder krachtig is dan in de zomer pak ik niet veel zonne-energie meer. Het programma schrijven is alleen een hoop werk voor mij waar ik liever niet weer aan wil beginnen.

Omdat het flink koud begint te worden moet ik richting het zuiden gaan. Mijn kerosinekachel kan de camper warm houden, maar ik moet de ramen openhouden omdat de kachel geen uitlaat heeft (zo’n draagbaar kacheltje). Het werkt prima, maar het is niet te doen met die kerosinelucht. Ik zal dus op zoek moeten gaan naar een standkachel als het niet warm genoeg is in het zuiden.

En als je dan denkt dat die kou iets is om naar uit te kijken... Helaas..ze kennen hier geen oliebollen! 

Groeten,

Matthijs
Publicatiedatum: 14 november 2016
Reacties op dit bericht
Hoi Matthijs,

Klinkt goed! Wel een hele lange wandeling voor een koude douche en zere voet. Dan te bedenken dat je rechtervoet ook al een jaartje niet goed meedoet. Jammer van de wedstrijd, als ik de foto van je zie had je makkelijk een trofee kunnen winnen.
Mooie foto's daar ben ik gek op! Ben nu al benieuwd naar je volgende verslag.
Veel rijplezier, en op naar de zon.
Groet,
Harriët.Harriët | 06-12-2016 19:37
Hoi Matthijs,

Hier in Nederland is het ook lekker warm hoor. Bij de kachel thuis...

Gelukkig kun je nog een aardig stuk afzakken richting het Zuiden. Het barst daar van de Hollandse pensionado's, dus het moet daar qua temperatuur wel uit te houden zijn. Weer eens wat anders, tussen de oudjes. Je bent toch handig met watergolven? Misschien kun je nog leuk wat bijverdienen met het watergolven van de damespermanentjes daar.

Kijk je wel een beetje uit verder? We zien je graag ongeschonden terugkomen.

Veel plezier weer!

Groeten,
BenBen | 15-11-2016 16:53
Reageer