Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Matthijs op wereldreis

In 2014 kwam Matthijs van der Gaag als aanstormend talent het vaste engineeringteam van AKOS versterken. Hij deed met succes projecten bij VDL en MechDes en bovendien wist AKOS door zijn inspanningen verschillende jonge engineers aan te trekken die konden worden bemiddeld via AKOS Recruitment. Eén van zijn beste vrienden, Thomas de Zoete, werkt nu zelfs al weer een jaar bij onze vaste groep engineers!

Zo enthousiast en creatief als Matthijs in zijn werk is, zo heeft hij buiten zijn werk ook grote passies waarin hij zijn creativiteit en energie kwijt kan: surfen, muziek maken en reizen met zijn bejaarde Mercedes-bus, die hij samen met Thomas opknapte en ombouwde tot "hightech" kampeerbus. Waarschijnlijk voldoet de bus qua uitstoot niet helemaal aan de laatste milieunormen en laat hij menig weggebruiker regelmatig in een zwart rookgordijn achter. Gelukkig heeft hij ter compensatie zonnepanelen op het dak gebouwd, waarmee hij zijn waterkoker op zeer milieuvriendelijke wijze kan voeden.

Of het komt door de vele bonussen die hij van AKOS ontving vanwege zijn recruitment inspanningen, of doordat hij gewoon jaren zeer spaarzaam heeft geleefd weet ik niet, maar Matthijs kon het zich na een paar jaar werken bij AKOS al veroorloven om een sabbatical in te lassen. Een periode waarin hij zijn bus verder kon optimaliseren om vervolgens zijn lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan en een lange reis door Europa te maken.

Uiteraard hadden we Matthijs liever binnenboord gehouden, maar we hebben alle begrip voor zijn wens en we hopen natuurlijk van harte dat hij na zijn reis weer gewoon terug komt bij AKOS. We beseffen ook dat zo'n reis een jonge creatieveling als Matthijs op hele andere carrière-ideeën kan brengen. Wie weet heeft hij straks ineens een surfschool in Zuid Frankrijk...

Voorlopig zien we Matthijs nog gewoon als AKOS-collega. Daarom blijven we graag op de hoogte van zijn avonturen en hebben we hem gevraagd mee te werken aan een blog over zijn reis. En dat wilde hij! Met verslagen van zijn reis die hij ons maandelijks wil opsturen zal hij ons op de hoogte houden van de hoogtepunten (en eventuele dieptepunten) van zijn reis. De vertrekdatum staat nog niet vast, maar zoals het er nu naar uitziet vertrekt Matthijs uiterlijk volgende week. In augustus verwacht hij in Spanje te zijn, waar hij bij zijn reis een paar weken wordt vergezeld door Thomas.

Matthijs, goeie reis! We hopen je in goede gezondheid en vele mooie ervaringen rijker na je avontuur weer terug te zien bij AKOS!

Hartelijke groet,
Ben van Vuuren

Publicatiedatum: 7 juni 2016
Reacties op dit bericht
Matthijs,
Heel veel reisplezier! Dat je maar veel moois mag zien, mensen ontmoeten en mooie dingen mag beleven. Geniet ervan en doe datgene wat goed voelt.
lieve groet, Harriet.Harriet van der gaag | 01-08-2016 17:00
Goede reis, geniet ervan!Henrike | 13-06-2016 14:37
Hele goede reis Matthijs!Mirjam | 07-06-2016 15:09
Reageer