Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Een reis met de nodige reparaties

Hoi iedereen!

Een halve maand achter de rug en al een hoop beleefd. Als dat een voorspelling is voor de rest van mijn reis dan belooft dat veel goeds… en reparaties. Maar daar straks meer over.

Sinds mijn vorige update ben ik langzaam de Franse kust afgereisd. Ik vind het leuk om te surfen dus blijf graag bij de kust. Tijdens de eerste surfsessie heb ik meteen mijn voeten flink opengehaald aan een rif waardoor ik een week het water niet meer in kon. Tot nu toe loop ik elke vakantie wel blessures of verwondingen op dus ik ben het gewend: twee jaar geleden kon ik bijvoorbeeld na de derde keer surfen de rest van de vakantie het water niet meer in vanwege hechtingen, dat is deze reis niet de bedoeling.

Ik ben inmiddels rustig verder gereisd langs de kust van Normandië. Hier staat natuurlijk allerlei oud spul van de tweede wereldoorlog. Nu ben ik niet zo’n fan van oorlog maar die apparatuur moet wel nauwkeurig bestudeerd worden want als techneut wil ik natuurlijk weten hoe dat werkt.
In het puntje van Normandië was het waardeloos weer en in Noord Bretagne was het niet veel beter. Het plan was om de kust van Bretagne af te gaan maar na de voorspellingen te hebben gecheckt heb ik besloten om Bretagne over te slaan. Het weer en de surfcondities zijn 200 km zuidelijker beter. In twee dagen daar naartoe gereden met een tussenstop in Rennes. Dat bleek niet zo’n hele handige te zijn want van iemand die ik daar heb ontmoet hoorde ik dat daar minimaal drie keer in de week wordt geprotesteerd tegen politiegeweld en er flink wordt gevochten. Hoewel ik ook erg benieuwd ben hoe dat is, ben ik toch liever weg. De dag daarop het laatste stuk gereden naar Brem sur Mer, waar ik nu ben. Eindelijk lekker weer en geweldige surfcondities. Hier blijf ik lekker een tijdje!

“Heel leuk allemaal Matthijs, maar vertel eens, wat is er allemaal kapotgegaan?”
Ja dat is altijd de vraag bij die oude ragbak.

Sinds ik vertrok lekt de watertank bij de vulopening al. Dat komt doordat een Ø40 slang niet goed op een Ø35 buis past. Met verschillende slangenklemmen geprobeerd de boel dicht te klemmen maar elke keer blijft er een klein lekje zitten. Uiteindelijk de buis met ducttape opgedikt naar Ø40 waarna hij niet meer lekte. Met ducttape fix je alles! Of dat dacht ik… want inmiddels lekt hij weer.

Ook doet het waterpompje voor mijn keuken het niet meer. Heb hier nog niets mee gedaan maar ik denk dat de invoerslang leeg is. Verder zijn er twee zekeringen van de sinusomvormer uit geknald nadat de koelkast aansloeg terwijl de waterkoker aanstond. Klinkt als een makkelijk klusje maar het zijn twee zekeringen van 35A. Wat blijkt nu, de zwaarste die je hier kunt kopen is 30A, heb ze nu dus maar daarmee vervangen. Alles werkt nu wel weer maar ik blijf toch nog even zoeken naar de 35A!

En dan nog de dynamo... altijd wat met dat ding. Op een gegeven moment merkte ik dat de bus telkens moeilijker startte. Even bij de dynamo gekeken: D+ kabeltje los. Dat gebeurt wel vaker en het is 10 seconde werk dus dat was snel geregeld. Maar een paar dagen later begon ook de v-snaar te piepen. In principe een eenvoudig klusje om de v-snaar te spannen maar met het slechte weer in Normandië had ik geen zin om onder de auto te gaan liggen. Heb het dus telkens uitgesteld naar ‘morgen’. Toen ik net voorbij Rennes het lek bij de watertank voor de zoveelste keer had “gefixt” besloot ik ook die v-snaar maar eens te doen. Het gereedschap lag er toch. Wat blijkt, de v-snaar zat prima maar de dynamo bleek niet vast te zitten: de bout waarmee hij vast hoort te zitten zat er gewoon niet meer in!! Ik heb achteraf gezien dus zo’n 300 km gereden met een losse dynamo. Om dit vast te maken had ik een M10x100 bout nodig en die had ik niet liggen én de enige bouwmarkt in de buurt was 50 km verderop. Als tijdelijke oplossing heb ik dat ding vastgezet met tiewraps en ben toch naar de bouwmarkt gereden. Lekker stressen is dat, constant op de meters kijken en hopen dat dat ding blijft zitten. Bij de bouwmarkt aangekomen kon ik daar gelukkig de bout kopen. Het was de grootste die ze hadden! Nyloc moer erbij en direct ook maar een reserve bout en moer gekocht.

Voor de rest doet de bus het nog! Maar tegelijk ben ik benieuwd wat voor ongein ik de komende maand tegen ga komen. Daarover in mijn volgende blog een nieuwe update.

Voor nu zien we het verder wel. Een beetje AKOS’er laat zich niet verslaan door zo’n 40 jaar oude machine toch?! ;)

Groetjes!
Matthijs
Publicatiedatum: 8 juli 2016
Reacties op dit bericht
Hoi Matthijs. Beetje late reactie van mij (vakantie en zo), maar ik zie dat je steeds handiger wordt. Als we even geen engineering project voor je hebben straks kunnen we je altijd nog als automonteur verhuren! Of troubleshooter natuurlijk. Ideaal spul overigens, ducktape. Ik maak jaarlijks met mijn roeiteam een buitenlandreis over een rivier ergens in Europa. Ducktape maakt dan een onmisbaar onderdeel uit van onze noodreparatieset. Meer heb je eigenlijk niet nodig...

Succes met je bus en vergeet vooral niet te genieten!

Hartelijke groet,Ben van Vuuren | 05-08-2016 16:40
Goed verhaal weer! :-) Leuk om te lezen.

Geniet er van en succes met de reparaties ;-)Niek | 08-07-2016 15:47
Reageer