Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Rekenkracht AKOS A&S versnelt development & engineering

De afdeling Analyses & Simulations van AKOS heeft zich ontwikkeld tot een specialistisch kenniscentrum, dat de meest complexe analyses en simulaties kan uitvoeren voor een grote diversiteit aan producten. Van CV-toestel tot off-shore kraan. Van windturbine tot mooring line. Waar vele gespecialiseerde bureaus stoppen, gaat AKOS verder!

Mechanische en CFD analyses

Eén van de kern competenties van AKOS sinds haar oprichting in 1969 is het uitvoeren van Mechanische Sterkteberekeningen. Aanvankelijk gestart met sterkte berekeningen voor de petrochemie sector, hebben wij inmiddels ruim 16 jaar ervaring opgebouwd met Eindige Elementen Analyses binnen onze afdeling Analyses & Simulations.

Omdat de vraagstellingen vanuit de markt in de loop der jaren steeds complexer werden, zijn wij doorlopend blijven investeren in kennisuitbreiding, software en het trainen van onze medewerkers. Een complexe vraagstelling vereist software welke een breed spectrum aan analyse mogelijkheden biedt. Wij hebben de beschikking over o.a. diverse ANSYS licenties met ruime analyse mogelijkheden.

Daarnaast hebben wij sinds 2 jaar de kennis en mogelijkheden om CFD simulaties (stromings- en warmteoverdracht) uit te voeren met ANSYS CFX/Fluent.

Rekenkracht

Met ons krachtige HPC (High Perfomance Computing) cluster is het mogelijk om de veelal tijdrovende simulaties veel sneller te kunnen uitvoeren, middels het parallel rekenen op meerdere processoren.

Door de combinatie van deze verschillende kennisgebieden, de beschikbaarheid van een high-end analyse tool als ANSYS Multiphysics en ons HPC cluster, zijn wij in staat om snel een geheel systeem te valideren en te optimaliseren in een virtuele omgeving. Dit versnelt het ontwikkelings- en engineeringproces aanzienlijk en het vergroot de kans op succes in de realisatiefase.  

Kijk hier voor meer info over AKOS Analyses & Simulations of neem contact op met onze lead engineer, Warner Schultink: 055 5 412 412 / wschultink@akos.nl

Hier ziet u een aantal voorbeelden van projecten die AKOS Analyses & Simulations heeft uitgevoerd.

Publicatiedatum: 4 december 2014
Neem contact op
Wouter van ReeDirecteur