Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Opnieuw hoge score met klanttevredenheidsonderzoek

Het halfjaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek (KTO) van AKOS is opnieuw met een 7,8 beoordeeld. Een hoge mate van tevredenheid die dichtbij de ambitieuze doelstelling van AKOS komt: een 8 als gemiddelde score. Sinds het vorige KTO is een aantal afzonderlijke aspecten duidelijk beter beoordeeld, waaronder de extra diensten die klanten willen afnemen en de prijsstelling.

Voor de derde keer op rij waren er geen ontevreden klanten of klanten met een niet afgehandelde, serieuze klacht. De algemene tevredenheid van de afdeling recruitment is bovendien verhoogd van een 7,5 naar een 7,9.

“Uiteraard blijven we streven naar de gemiddelde score van een 8 maar we beseffen ook dat deze doelstelling heel ambitieus is dus we zijn absoluut trots op dit resultaat” aldus Ben van Vuuren, directeur AKOS.

Figuur 1  Algemene tevredenheid alle AKOS-diensten

Een goede match
Aan elke klant is de (open) vraag gesteld wat zij sterke en verbeterpunten van AKOS vinden. Opnieuw zijn klanten erg tevreden over de communicatie met de contactpersonen van AKOS en de match die AKOS maakt. Daarnaast werd aangegeven dat we de vraag van de klant goed begrijpen hetgeen, net als de goede match, in lijn ligt met ons beleid van klantgericht denken en onze focus op lange termijn relaties.

Ondanks de hoge score van onze Recruitmentservice, was een aandachtspunt voor deze service dat het aanbod schaarser wordt. Uiteraard is dit een marktgegeven, maar AKOS gaat toch extra investeren in wervingskracht, om onze dienstverlening op dit punt op peil te kunnen houden.

Een ander verbeterpunt was de levertijd van ons interne engineeringsteam, op het gebied van CFD- en FEM-analyse, dat door de toegenomen vraag steeds meer onder druk kwam. Er is daarom geïnvesteerd in de aanstelling van een structural/fluid engineer die gepromoveerd is binnen de vakgroep Technische Stromingsleer aan de Universiteit Twente. Een welkome aanvulling, waarmee niet alleen onze levertijden worden verkort, maar tevens ons kennisniveau wordt versterkt.

Verbreding afname van diensten, marktconforme prijsstelling
Een verbetering ten opzichte van de vorige uitkomsten is dat klanten niet alleen vaker dezelfde diensten willen gaan afnemen maar dat zij ook overwegen om andere diensten bij AKOS af te nemen. Ook dit past goed in het partnership dat AKOS nastreeft met haar opdrachtgevers. Bovendien scoorde de prijsstelling van AKOS nu beter en beoordeelden nagenoeg alle klanten AKOS als marktconform.

Conclusie
Met de uitslag van dit KTO kunnen we concluderen dat bedrijven AKOS opnieuw positief beoordelen. Onze sterke punten zijn duidelijk en onderscheidend. Verbeterpunten worden nauwelijks genoemd en zijn of worden inmiddels opgelost. Een mooi resultaat waar AKOS natuurlijk trots op is maar dat nooit een reden is tot zelfgenoegzaamheid. Het kan altijd weer beter!
Vandaar onze slogan: AKOS, the engineers of development.

Publicatiedatum: 13 september 2016
Neem contact op
Wouter van ReeDirecteur