Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Nieuwe release PTC Creo Elements/Direct Modeling

Vanaf vrijdag 16 december is er nieuwe software (release 20.0) beschikbaar

Voor de gebruikers van Creo Elements/Direct Modeling is er na ruim twee jaar wachten eindelijk vooruitzicht op een nieuwe softwareversie van PTC. Release 20.0, een compleet nieuwe versie, van PTC Creo Elements/Direct wordt vrijdag 16 december beschikbaar.

Het is al geruime tijd geleden dat PTC met een nieuwe versie van Creo Elements/Direct Modeling naar buiten kwam. In juni 2014 is versie 19.0 uitgebracht en dit is tot op heden, met de huidige M060 update, de laatste versie. Nu, ruim twee jaar verder, is er aangekondigd dat vanaf vrijdag 16 december voor Creo Elements/Direct nieuwe software beschikbaar komt. Dit betreft dus niet een update voor versie 19.0 maar een complete nieuwe versie: 20.0.

Focus en ontwikkeling
Wat kunnen we hier nu eigenlijk van verwachten? Bij veel mensen komt regelmatig de vraag terug wat de toekomst van Direct Modeling is en wat de richting is die PTC wil gaan.
Kort gezegd ligt de focus en ontwikkeling van PTC bij Creo Direct en Windchill. Het pakket Creo Direct, niet te verwarren met Creo Elements/Direct, beschikt over zowel parametrische als ‘Direct’ Modeling functionaliteiten. Windchill is de tegenhanger van Model Manager, maar dit is PLM-software die meer functionaliteit biedt.
Er kan op dit moment dus een grove onderverdeling gemaakt worden tussen:

  • PTC Creo
    • Creo Direct
    • Creo Parametric
  • PTC Creo Elements/Direct (Modeling, Drafting, etc.)

PTC Creo Direct in combinatie met Windchill moet eigenlijk het paradepaardje van PTC worden. Het pakket beschikt dus over de gemakken van het ‘Direct’ en de intelligentie van het parametrisch modelleren.

Door deze ontwikkelingen raakt PTC Creo Elements/Direct meer op de achtergrond. De ontwikkeling van Creo Elements/Direct zal daarom meer liggen op het gebied van uitwisseling en voorbereiding om data-overdracht naar Creo Direct tussen verschillende pakketten goed te laten verlopen. Vanzelfsprekend zal de ondersteuning nog beschikbaar blijven, maar grote vernieuwingen voor Creo Elements/Direct hoeven we niet te verwachten.

Hoewel Creo Direct al wel beschikbaar is, zit het nog volop in ontwikkeling en zal het naar verwachting toch nog een aantal jaren duren voordat dit volledig als vervanger kan dienen voor de overige pakketten.

Nadat de release van Creo Elements/Direct 20.0 verschijnt zal er een artikel op onze website verschijnen over de vernieuwingen die deze release met zich meebrengt.

Publicatiedatum: 12 december 2016