Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Hoge score bij medewerkerstevredenheidsonderzoek AKOS

AKOS hecht veel waarde aan de tevredenheid van haar medewerkers. Een tevreden medewerker presteert tenslotte het best en zorgt daarmee voor tevreden klanten. AKOS neemt daarom regelmatig online medewerkerstevredenheidsonderzoeken af. Uit dit onderzoek komt altijd een gemiddelde eindscore, op een schaal van 4 tot 9. Ons doel is een gemiddelde score van 8. Ambitieus, maar haalbaar. Dit jaar behaalde AKOS een gemiddelde score van een 8!

Door consequent te blijven werken aan de ontwikkeling van onze organisatie en eventuele aandachtspunten die uit de tevredenheidsonderzoeken naar voren komen om te zetten naar verbeteracties, hebben we ons doel nu bereikt. We behaalden een gemiddelde score van een 8! Dat is maar liefst een stijging van 0,3 ten opzichte van de vorige keren. Daar zijn we uiteraard erg trots op! 

Veel positieve opmerkingen
We werden in het onderzoek zelfs overladen met positieve opmerkingen. Een paar voorbeelden brengen we natuurlijk graag onder de aandacht:
  • “Werk is op niveau. Rust in de organisatie. Aandacht voor personeel.”
  • “Contact met AKOS en de houding van de mensen bij AKOS is perfect. Effectieve communicatie, oprechte interesse in de mensen en de medewerker staat centraal.”
  • “De betrokkenheid en het adequaat handelen is nog steeds boven mijn verwachtingen.”
  • “Open organisatie, prettige werksfeer, collegialiteit, stabiele werkgever.”
  • “Erg naar mijn zin. Voldoende ruimte om te ontwikkelen. Leuke collega's. Goede werkgever.”
  • “Ik heb plezier in mijn werk: het werk is uitdagend, leuke collega's en de werkgever is goed voor het personeel.”
  • “Genoeg uitdaging op technisch vlak.”
  • “Waardering vanuit de werkgever, fijne samenwerking, vrijheid van invulling van deze nieuwe functie bij mijn werkgever.”

En wat ons helemaal vrolijk stemde was dat voor het eerst sinds AKOS deze onderzoeken houdt (nu ruim vier jaar) er niemand van de respondenten in de afgelopen twee maanden heeft overwogen om van baan te veranderen!

Nu wacht ons een volgende uitdaging: ervoor zorgen dat we die 8 behouden. Die uitdaging gaan we vol vertrouwen aan!

Door: Ben van Vuuren 

Publicatiedatum: 15 maart 2016