Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

Dirk Steenbeek 25 jaar bij AKOS!

Op 2 december was Dirk Steenbeek 25 jaar in dienst bij AKOS! Dirk heeft er de voorkeur aan gegeven dit jubileum in kleine kring met zijn familie in een restaurant te vieren. Echter, het zomaar voorbij laten gaan, is voor AKOS geen optie. Daarom togen Hans en Jurjen met een jubileumtaart en een bloemetje naar Dirk, die net aan een nieuw project was gestart bij Howden Thomassen Compressors in Rheden. Het kostte niet veel moeite om daar 16 collega's te vinden die mee wilden delen in de feestvreugde. De taart was binnen een mum van tijd opgegeten.

 

Dirk kwam in 1989 van de Rijks Universiteit Utrecht. Voor verschillende faculteiten was hij daar werkzaam als instrumentmaker en constructeur. Omdat hij zich daar niet verder kon ontwikkelen, besloot hij bij een ingenieursbureau te gaan werken. En dat werd dus AKOS. Dirk was al een vroege 'digitale engineer'. Al snel beheerste hij de toenmalig gangbare tekenpakketten ME-10 en Autocad. In de jaren daarna werden hier nog aan toegevoegd SolidWorks, Inventor en Solid Edge. Hierdoor, en door zijn enorme werktuigbouwkundige ervaring, werd Dirk een breed inzetbare medewerker. Voornamelijk op locatie bij klanten, hetgeen hij ook ambieerde. Hij heeft in de loop van de tijd o.a. gewerkt voor en bij AKZO, Stork Prints (nu SPG Prints), Geurtsen, Interface, Howden, Capway, Manders, Hendriks, Mechdes, Stork FDS en Radine.

Om de betrokkenheid met AKOS te tonen is hij een tijdlang mede-eigenaar geweest van AKOS, door participatie d.m.v. certificaten van aandelen. Ook heeft hij de belangen van de medewerkers een tijd behartigt als lid van de ondernemingsraad. Hierbij heeft hij zich altijd opgesteld als een kritische, maar meedenkende deelnemer die ook de belangen van de organisatie goed in het oog hield.

In zijn huidige functie, design engineer, heeft zijn werk veel raakvlakken met de R&D afdelingen van zijn opdrachtgevers. Zo heeft hij meegewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe serie bedrukkingsmachines bij Stork Prints, aan de ontwikkeling van een nieuw kruishoofd van een kruk-drijfstang mechanisme van een gascompressor bij Howden, en aan een recylcingproject bij Interface. Allemaal nieuwe ontwikkelingen, waarbij Dirk zich thuis voelt als een vis in het water.

Op de vraag die op zijn jubileum werd gesteld hoe hij zijn toekomst binnen AKOS ziet, antwoordde hij: "met mooie en uitdagende projecten mijn pensioen halen". En daar gaat AKOS voor zorgen!

Dirk, namens de directie en het voltallige personeel: van harte gefeliciteerd!

Hans Alink

Publicatiedatum: 3 december 2014