Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS weer moeiteloos door de ISO en SNA audit!

Eind februari werd AKOS in één week onderworpen aan twee belangrijke kwaliteitsaudits: voor ISO 9001 en voor het SNA-keurmerk. Twee audits in één week was ooit een horrorscenario, waarbij de hele organisatie wekenlang in rep en roer was om audit proof te worden. Maar bij AKOS anno 2016 ligt niemand meer wakker van een audit meer of minder.

Het regelmatig houden van interne audits is bij AKOS een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. Een externe audit is dan niet meer dan een bevestiging van wat we al lang wisten: het zit goed met ons kwaliteitssysteem!

ISO 9001:2008
De auditor van bureau Veritas (zelf ook mechanical engineer geweest) was erg tevreden over de kennis van ons kwaliteitssysteem, het gebruik van softwaresystemen en de borging van onze processen. Hij zag geen noemenswaardige afwijkingen, waardoor we het ISO certificaat weer hadden veiliggesteld.

Maar net als AKOS is ook het ISO keurmerk in ontwikkeling. Voor volgend jaar gaan we ons kwaliteitsmanagementsysteem audit proof maken voor ISO 9001:2015. Een vernieuwd ISO-systeem dat meer kijkt naar risico’s van alle bedrijfsactiviteiten en de impact op alle stakeholders.

SNA-keurmerk (NEN 4400-1)
Het SNA keurmerk is voor velen wat minder bekend, maar minstens zo belangrijk. Deze norm is er voor ondernemingen die arbeid ter beschikking stellen of werk aannemen, met het doel de aansprakelijkheidsrisico’s voor opdrachtgevers tot een minimum te beperken.

Bij bedrijven met het SNA-keurmerk wordt twee keer per jaar gecontroleerd of zij alle financiële verplichtingen nakomen en of hun administratie aan de wettelijke normen voldoet. Een betrouwbaarheidskeurmerk dus eigenlijk. Ook hier kwamen we zoals gewoonlijk weer glansrijk door de keuring.

Publicatiedatum: 11 maart 2016