Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS slaagt met vlag en wimpel voor ISO 9001:2008 audit

Donderdag 19 en vrijdag 20 februari 2015 heeft AKOS een externe ISO audit gehad en we zijn weer met vlag en wimpel geslaagd.

Er kwam nieuwe auditor van Bureau Veritas dit keer, dus de spanning was wat groter dan in de voorgaande jaren.

De auditor sprak achtereenvolgens met de directie, onze manager HR & O, één van onze projectmanagers, de lead engineer van onze afdeling Analyses & Simulations, de ICT manager en met een consultant van onze Recruitment afdeling.

De volgende pluspunten kwamen uit de audit:

  • Medewerkers van AKOS zijn goed doordrongen van de inhoud van het kwaliteitshandboek en volgen het goed op. Dat had de auditor nog zelden meegemaakt.
  • De auditor was erg te spreken over het pas ingevoerde AKOS Actieplan waarmee AKOS laat zien dat ze veranderingen of wijzigingen serieus neemt en ook opvolgt.

Tips die de auditor ons meegaf waren:

  • We zouden kunnen overwegen om bij kantoorprojecten, ook als de klant daar niet specifiek om vraagt, altijd een Risico Inventarisatie uit te voeren om de risico’s voor AKOS zoveel mogelijk te beperken.
  • Onze rapportagestructuur en verslaglegging van contactmomenten zou formeler vastgelegd kunnen worden. 

Nog even een aardige anekdote over de audit.

De auditor kwam bij onze ICT manager binnen om ons IT management te auditen. Hij vroeg bij binnenkomst: ‘En Frans, kun je mij laten zien hoe je de licenties bijhoudt.’ Frans reageerde daarop snel: ‘Hier, op het whiteboard.’ De auditor enigszins verbaasd: ‘En wat nu als het bord wordt schoongeveegd?’ Frans pakt zijn telefoon en zegt: ‘Nou, daarom maak ik er elke week een foto van!'

Tsja, daar had de auditor niet van terug. Hij vertrouwde ons nog wel toe dat hij een dergelijke methode van beheer nog niet eerder was tegen gekomen. Origineel, maar wel goed!

Henrike Verhoeve
Manager HR & O

Publicatiedatum: 24 februari 2015