Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS scoort een 7,8 met klanttevredenheidsonderzoek

Twee keer per jaar voert AKOS een groot klanttevredenheidsonderzoek uit, als onderdeel van ons integrale kwaliteitssysteem. In onze beleidsdoelstellingen streven we een 8 na als gemiddelde score bij de algemene klanttevredenheid, op een schaal van 4 tot 9. Bij het laatste KTO scoorden we een 7,8.

Naast deze mooie score waren er voor de tweede keer op rij geen ontevreden klanten of klanten met een niet afgehandelde, serieuze klacht. Zoals in de grafiek hieronder te zien is, is de klanttevredenheid gestaag gegroeid in de afgelopen jaren.

We zijn best wel trots op dit resultaat. Trots, maar nog niet tevreden. Een 7,8 ligt heel dicht bij de doelstelling, maar het kan natuurlijk altijd beter. ‘Ontwikkelingsgerichtheid’ is tenslotte één van onze kernwaarden.

Plussen en minnen
Zoals in ieder tevredenheidsonderzoek komen er sterke kanten en ontwikkelpunten naar voren.

Voor wat betreft onze recruitment- en detacheringsactiviteiten komt elk jaar terug dat AKOS gekwalificeerd personeel biedt, dat goed past bij wat de klant nodig heeft. Over de projecten die wij vanuit onze kantoororganisatie uitvoeren (engineering, FEM- en CFD-analyses) komt herhaaldelijk naar voren dat de kwaliteit van het geleverde werk op een hoog niveau is. Voor dit onderdeel scoorde AKOS zelfs een 8,3! Ook het feit dat onze medewerkers veel kennis van zaken hebben en AKOS snel kan handelen wordt regelmatig genoemd. Mooi om zo onze kernwaarden terug te zien komen.

De punten van kritiek waren van incidentele aard en niet terug te voeren naar een algemene trend. Zo vond een drietal respondenten de prijsstelling van onze recruitmentservice te hoog, terwijl 80% van de respondenten onze tariefstelling als marktconform beoordeelde.

Last but not least werd de relatie met onze contactpersonen (de consultants en accountmanagers) meermaals genoemd als positief punt. Gezien ons streven naar partnerships met onze klanten is dit een punt waar wij uiteraard veel waarde aan hechten.

Conclusie
Resumerend kunnen we stellen dat we opnieuw een prima beoordeling hebben gehad van onze klanten. Onze sterke punten zijn duidelijk en onderscheidend. De weinige punten van kritiek zijn van uiteenlopende en vooral incidentele aard. Uiteraard kijken we wel serieus of we in deze punten aanleiding zien voor verbeteringen.

Deze resultaten, in combinatie met een score van ons laatste medewerkerstevredenheidsonderzoek van een 8, laten zien dat AKOS goed bezig is. En daar zijn we best trots op!

Publicatiedatum: 15 april 2016