Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS ontwikkelt eigen cursus urencalculatie voor engineers

De engineers bij AKOS moeten regelmatig voor klanten inschatten hoe lang zij bezig zijn met een engineeringopdracht. Omdat dit in de praktijk best lastig blijkt te zijn, was er behoefte aan een cursus urencalculatie voor engineers. Echter, zo'n cursus was extern niet voorhanden. AKOS heeft hier daarom zelf een cursus voor ontwikkeld, waarin de ervaringen van onze projectmanagers verwerkt zijn. 

Eén van onze ervaren projectmanagers, Jan Bronsvoort, was bereid om zijn kennis op dit gebied over te dragen aan onze engineers. Zes engineers van AKOS hebben deze cursus in de afgelopen weken gevolgd. 

Het waren interactieve bijeenkomsten, waarbij de engineers met concrete handvatten naar huis zijn gegaan. Natuurlijk kunnen we de cursus nog hier en daar wat perfectioneren, maar het was leerzaam en vooral direct toe te passen in de praktijk.

Een van de engineers die de cursus volgde: 

'....aan de hand van de praktijk ervaring van de trainer hebben we een stukje theorie en ook een paar handige tips en tricks meegekregen om o.a. tekenwerk te calculeren. De theorie hebben we individueel mogen loslaten op een 'case' met leuke discussies en met een paar interessante cursusavonden tot gevolg...'.

De engineers zijn zich nu nog beter bewust en houden bij het calculeren rekening met het verwerken van wijzigingen na een controle, of het wijzigen van traject eisen en de gevolgen daarvan voor de planning van de klant. 

Kennis waar we onze klanten graag van laten meeprofiteren! 

AKOS in van plan deze cursus vaker te gaan geven aan eigen medewerkers. Maar wellicht zijn er ook engineers van buiten AKOS, die hier belangstelling voor hebben. Omdat er momenteel geen vergelijkbare cursus in de markt beschikbaar is, overwegen we de cursus ook te ontwikkelen voor engineers buiten AKOS.

Heb je interesse? Mail dit dan naar onze HR manager, Henrike Verhoeve.

Publicatiedatum: 22 oktober 2014