Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen

AKOS begeleidt Team Solid op gebied van projectmanagement

Schone, herbruikbare energie op elke plek en elk moment middels ijzerpoeder

Team Solid is een studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven dat werkt aan de ontwikkeling van een innovatief systeem voor energieopslag. Het systeem werkt op basis van ijzerpoeder en roest.

Energieopslag uit ijzerpoeder
De cyclus begint met ijzeroxide, ook wel roest genoemd. Met duurzame energie kan roest omgezet worden naar ijzerpoeder. Bijvoorbeeld tijdens een piek in wind- of zonne-energie. Dit ijzerpoeder fungeert als energiedrager en kan getransporteerd worden naar de plek waar energie nodig is of opgeslagen worden voor een lange periode zonder verlies van energiecapaciteit. Wanneer energie nodig is, wordt het ijzerpoeder verbrand. De opgeslagen energie die hierbij vrijkomt kan gebruikt worden om industriƫle applicaties van hitte of energie te voorzien. De verbranding van ijzerpoeder levert namelijk zeer hoge temperaturen die nodig zijn bij bepaalde industriƫle processen. Het ijzerpoeder wordt bij de verbranding weer omgezet in roest en vormt het startpunt van de cyclus welke oneindig door kan gaan.

Het team heeft de werking van het systeem reeds bewezen in de proof of concept fase en is nu toe aan de volgende stap; het ontwikkelen van een demonstrator om aan te tonen dat ijzer kan dienen als brandstof voor duurzame energieopslag op grote schaal.

Begeleiding van AKOS
AKOS begeleidt, adviseert en coacht de studenten op het gebied van projectmanagement. AKOS heeft namelijk veel ervaring op het gebied van projectmanagement, met name in de industrie, bijvoorbeeld met verduurzamingsprojecten, opschaling, implementatietrajecten en productie. Daarnaast kan het team een beroep doen op de expertise van AKOS op CFD-gebied. De twee andere adviserende partners van Team Solid zijn ASML en Start it Up.


Meer weten?
Wil je meer weten over Team Solid of de werking van het systeem? Kijk dan op https://teamsolid.org/  of luister dit fragment op Radio 1.

Wilt u meer weten over onze expertise op het gebied van projectmanagement of CFD? Neem dan contact op met Kees van de Burgwal via kvdburgwal@akos.nl.

Publicatiedatum: 18 december 2018
Neem contact op
Wouter van ReeDirecteur